Jaume Camps Rabadà (Vic, 1930 --)
Veterinari que cursa la carrera a la Facultad de Veterinaria de Zaragoza, acabant els estudis el 1954. En una primera època, de 1954-1962 desenvolupa la seva activitat en porcí a la comarca d’Osona i en aviram a la Les Garrigues. Segueix la seva tasca professional a la Granja Vila de Reus on coneix la primera transformació de la industria avícola amb la implantació dels galliners americans i les vacunes vives contra la malaltia de Newcastle. Al Laboratori PRAGSA viurà una experiència laboral com assessor de fabricants de pinso amb una estada a França que l’introduirà en les primeres “pedres per llepar” substitutives dels blocs de sal. Entre 1962 i 1993 formarà part del Servei Tècnic de Gallina Blanca Purina, els primers vint anys en la línia de porcí, aus i conills i els darrers onze en animals de companyia.

Entre les seves responsabilitats cal destacar: vicepresident de la World Rabbit Science Association (WRSA) i president de l’Asociación Española de Cunicultura (ASESCU) de 1976-1980. President del Comitè Organitzador del II Congreso Mundial de Cunicultura (Barcelona, 1980). President de l’ Asociación Mundial de Cunicultura Científica (WRSA) de 1980-1984. Promotor i director del Centro de Investigación en Nutrición Animal “Mas Bernich” a Masquefa de 1970-1993, entre d’altres càrrecs. En l’actualitat col.labora activament a l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya (ACVC) i és president de l’Associació Catalana d’Història de la Veterinària (ACHV).

Limitar per col·lecció:
Jaume Camps, activitat professional (191)
Jaume Camps, apunts (172)
Jaume Camps, congressos (36)
Jaume Camps, documentació personal i familiar (11)
Jaume Camps, fotografies (86)
Jaume Camps, il·lustracions (33)