Medievalia
Medievalia is the official journal of the Institute of Medieval Studies (http://centresderecerca.uab.cat/iem/) of the Autonomous University of Barcelona. It is devoted to research on the Middle Ages, adopting a decidedly interdisciplinary approach. The volumes which have been published so far gather a huge variety of studies focusing on the medieval period, both with a view to European as well as universal history. The large review section surveys recent debates and trends in historiography.
Latest additions:
2016-10-19
13:39
3 p, 555.6 KB Boletín bibliográfico / Ruiz-Domènec, José Enrique (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana)
Obra ressenyada: Paul ZUMTHOR, Parler du Moyen Age. Paris: Les Editions de Minuit, 1980.
1981
Medievalia, Núm. 2 (1981) , p. 176-178  
2016-10-19
13:34
3 p, 625.3 KB Boletín bibliográfico / Ruiz-Domènec, José Enrique (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana)
Obra ressenyada: Terry JONES, Chaucer's Knight. The Portrait of a Medieval Mercenary. London: Weidenfeld and Nicolson, 1980.
1981
Medievalia, Núm. 2 (1981) , p. 173-175  
2016-10-19
13:30
4 p, 834.7 KB Boletín bibliográfico / Cirlot, Victòria
Obra ressenyada: Aaron J. GURJEWITSCH, Das Weltbild des mittelalterlichen Menschen. Münche: Beck, 1980.
1981
Medievalia, Núm. 2 (1981) , p. 170-173  
2016-10-19
13:25
5 p, 1.0 MB Boletín bibliográfico / Garí, Blanca
Obra ressenyada: Alain GUERREAU, Le féodalisme, un horizon théorique. París: Sycomorc, 1980.
1981
Medievalia, Núm. 2 (1981) , p. 166-170  
2016-10-19
13:10
5 p, 935.1 KB Informe : "Excalibur", una Götterdämmerung pretendidamente artúrica / Ruiz-Domènec, José Enrique (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana)
1981
Medievalia, Núm. 2 (1981) , p. 183-187  
2016-10-19
13:06
4 p, 739.1 KB Crónica
1981
Medievalia, Núm. 2 (1981) , p. 179-182  
2016-10-19
10:17
3 p, 582.1 KB Bibliografia / Cirlot, Victòria
Obra ressenyada: M. VALE, War and Chivalry. London: Duckworth, 1981.
1982
Medievalia, Núm. 3 (1982) , p. 176-178  
2016-10-19
10:14
3 p, 591.6 KB Bibliografia / Mas, J.
Obra ressenyada: J. P. POLY, E. BOURNAZEL, La mutation feódal, Xe-XIIe. Paris: PUF, 1980.
1982
Medievalia, Núm. 3 (1982) , p. 174-176  
2016-10-18
17:03
4 p, 837.6 KB Bibliografia / Cirlot, Victòria
Obra ressenyada: J. H. GRISWARD, Archéologie de l'épopée médiévale. Paris: Payot, 1981.
1982
Medievalia, Núm. 3 (1982) , p. 171-174  
2016-10-18
16:57
3 p, 605.4 KB Bibliografia / Viladrich, Mercè
Obra ressenyada: T. F. GLICK, Islamic and Christian Spain in the Eariy Middle Ages. Comparative Perspective on Social Cultural Formation, Princenton, New Jersey: Princenton University Press, 1979.
1982
Medievalia, Núm. 3 (1982) , p. 168-170