Workshop MRAMA
Every year, in the end of November, the workshop on Rapid methods and automation in food microbiology (MRAMA) is held in the Veterinary Science School at Universitat Autònoma de Barcelona (UAB; Bellaterra, Cerdanyola del Vallès), and is directed by Drs. Marta Capellas Puig and Josep Yuste Puigvert, associate professors of Food science and technology, and organised by the Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CERPTA) and the Department of Animal and food sciences of UAB. The workshop MRAMA broadens and spreads the theoretical and practical knowledge about innovative methods for rapid detection, enumeration, isolation and characterization of foodborne and waterborne microorganisms and their products. It is designed for directors and technicians of industries, consultancies and laboratories of food, and other sectors (microbiological, clinical, pharmaceutical, cosmetic, chemical, environmental, etc.); food inspectors and other government staff; university teachers and technical staff, graduate and postgraduate students; people from other research centres; etc.

More information Workshop web: http://jornades.uab.cat/workshopmrama/
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2016-12-02
13:39
1024x768, 220.9 KB XV workshop MRAMA (23/11/2016) / Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Ampliar y difundir los conocimientos teóricos y prácticos sobre métodos innovadores para detectar, contar, aislar y caracterizar rápidamente los microorganismos, y sus metabolitos, habituales en los alimentos y el agua.
To broaden and spread the theoretical and practical knowledge about innovative methods for rapid detection, enumeration, isolation and characterization of foodborne and waterborne microorganisms and their products.

2016
Workshop MRAMA. Bellaterra, Catalunya, 15è : 2016
49 documents
2016-12-02
13:28
2048x1232, 628.9 KB XV workshop MRAMA (22/11/2016) / Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Ampliar y difundir los conocimientos teóricos y prácticos sobre métodos innovadores para detectar, contar, aislar y caracterizar rápidamente los microorganismos, y sus metabolitos, habituales en los alimentos y el agua.
To broaden and spread the theoretical and practical knowledge about innovative methods for rapid detection, enumeration, isolation and characterization of foodborne and waterborne microorganisms and their products.

2016
Workshop MRAMA. Bellaterra, Catalunya, 15è : 2016
23 documents
2016-02-10
13:27
1 p, 359.0 KB XII Workshop Métodos Rápidos y Automatización en Microbiología Alimentaria / Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments ; Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (XaRXA, XIT)
26 a 29 de noviembre de 2013. Ponente principal: Dr Daniel Y. C. Fung. Directores: Dra Marta Capellas Puig, Dr Josep Yuste Puigvert.
2013
Workshop MRAMA. Bellaterra, Cerdanyola del Vallès, Núm. XII (2013)  
2016-02-10
13:23
11 p, 7.9 MB Human synergies in the evolution of microbiology : short stories / Allaert Vandevenne, Corrie ; Lahellec, Cécile
2013
Workshop MRAMA. Bellaterra, Cerdanyola del Vallès, Núm. XII (2013)  
2016-02-10
12:49
12 p, 8.2 MB Listeria monocytogenes en comidas preparadas / Vila Brugalla, Montserrat (Agència de Salut Pública de Barcelona)
Tradicionalmente Listeria monocytogenes no era considerado como un importante patógeno transmitido a través de los alimentos y, en consecuencia, no había recibido mucha atención por parte de la industria alimentaria. [...]
2013
Workshop MRAMA. Bellaterra, Cerdanyola del Vallès, Núm. XII (2013)  
2016-02-10
12:42
5 p, 4.2 MB On-chip microbial culture for the specific detection of very low levels of bacteria / Bouguelia, Sihem ; Roupioz, Yoann ; Slimani, Sami ; Mondani, Laure ; Casabona, Maria G. ; Durmort, Claire ; Vernet, Thierry ; Calemczuk, Roberto ; Livache, Thierry
Microbial culture continues to be the most common protocol for bacterial detection and identification in medicine and agronomics. Using this process may take days to identify a specific pathogen for most bacterial strains. [...]
2013 - 10.039/c3Ic50473e
The Royal Society of Chemistry, Núm. 13 (2013) , p. 4024-4032  
2016-02-10
12:29
6 p, 4.0 MB ¿Conoces el microbioma de tu empresa y su efecto en la seguridad de tus alimentos? / Basagoiti, Jon (Imagining Management Systems, S.L.U.)
2013
Workshop MRAMA. Bellaterra, Cerdanyola del Vallès, Núm. XII (2013)  
2016-02-10
12:22
5 p, 2.7 MB Cromatografía líquida desnaturalizante de alta resolución (DHPLC) para la detección y el seguimiento de bacterias viables no cultivables (BVNC) / Sagarzazu Grau, Noelia (Centro Nacional de Tecnología y Seguridad Alimentaria (San Adrián, Navarra))
La tecnología de cromatografía líquida de alta resolución (DHPLC) se utiliza en diagnóstico e investigación de tumores y enfermedades genéticas (Frueh et al. , 2003; Xiao et al. , 2001). Recientemente se ha comenzado a trabajar con ella en identificación y seguimiento de poblaciones microbianas. [...]
2013
Workshop MRAMA. Bellaterra, Cerdanyola del Vallès, Núm. XII (2013)  
2016-02-10
12:15
6 p, 4.2 MB Normalización en microbiología de alimentos : actualización y próximas normas ISO / Tomás Fornés, David (Ainia Centro Tecnológico)
2013
Workshop MRAMA. Bellaterra, Cerdanyola del Vallès, Núm. XII (2013)  
2016-02-10
10:33
4 p, 2.4 MB Claves para acreditar una técnica de PCR : caso práctico: Salmonella spp. en leche y productos lácteos / Galbany, M. (Laboratorio Interprofesional Lechero de Catalunya) ; Lázaro, M. (Laboratorio Interprofesional Lechero de Catalunya)
La validación del protocolo para la detección de Salmonella spp por la técnica de la PCR y su posterior comprobación mediante los controles de aseguramiento de la calidad, nos ha permitido obtener la acreditación en una técnica que ofrece la posibilidad a nuestros clientes de obtener resultados en poco tiempo.
2013
Workshop MRAMA. Bellaterra, Cerdanyola del Vallès, Núm. XII (2013)