Català | Castellano
BUTLLETÍ DE L'ECP, Núm. 7, març 2011
Anuario de procesos de paz 2011 [Anuari processos de pau 2011]
L'anuari recull informació sobre totes les negociacions que s'han dut a terme durant el 2010 en conflictes armats i conflictes no resolts. Va acompanyat de nombrosos annexes que permeten veure dinàmiques i tendències en els processos de pau actuals. Es tracta de l'únic anuari existent al món sobre negociacions. (en castellà)

Més informació: http://escolapau.uab.cat
Publicacions i recursos
La Revuelta Global [La Revolta Global]
21 de febrer
Per Vicenç Fisas

Sobre la magnífica lliçó que el poble tunisià i egipci, les seves dones i homes, està donant al món al revolucionar-se pacíficament, sense més armes que la seva constància en la protesta, deixen muts als que encara creuen en diferents llocs del planeta en el poder de la violència física com a instrument per realitzar canvis. [en castellà]

Llegir: http://escolapau.uab.cat
El perfil de los conflictos del siglo XXI [El perfil dels conflictes del segle XXI]
28 de febrer
Per Vicenç Fisas

Seguirà el segle XXI el camí destructiu del segle anterior o, per contra, hi ha motius per pensar que hem entrat en un nou cicle en el que es refereix a conflictivitat? Tot apunta, per fortuna, que l'experiència letal del segle XX no es repetirà. [en castellà]

Llegir: http://escolapau.uab.cat
Gestionar contradicciones: los dilemas inherentes a la construcción posbélica del estado [Gestionar contradiccions: els dilemes inherents a la construcció posbèlica de l'estat]
Documentos para la Discusión «Postbélica», Núm. 2
Per Roland Paris i Timothy D. Sisk

La construcció de l'estat s'ha convertit en un tema central de les operacions multi-dimensionals de pau portades a terme en societats devastades per la guerra. Però els esforços per construir institucions estatals legítimes i efectives estan plens de tensions i contradiccions. Traducció del policy paper de la International Peace Academy. [en castellà]

Descàrrega: http://postbelica.org
Agenda
Presentació: Les competències bàsiques, una perspectiva des de l'Educació per al Desenvolupament
3 de març, a las 18:00
A la FCONGD, Barcelona
Per Antoni Zabala, Àlex Egea i Cécile Barbeito

El projecte "Desplegament del currículum per competències des de la perspectiva de l'Educació pel Desenvolupament" té l'objectiu d'acostar els materials didàctics de les ONG als currículums oficials del Departament d'Educació. L'acte pretén informar i engrescar al professorat i personal tècnic d'ONG que elaboren materials didàctics per animar-los a participar d'aquest procés de reflexió.
Organitzen Edualter i l'ECP
Taller sobre creativitat i conflicte
Del 24 de març a l'11 de maig.
Al campus de la UAB
Per Carles Vidal, Marta Mercadé i Eugènia Boada

Taller sobre el paper de la creativitat en la transformació de conflictes. Es treballa a partir de l'expressió corporal i plàstica, i del teatre de l'oprimit. L'activitat s'equival a 1.5 crèdits universitaris.
Més informació: http://escolapau.uab.cat
Exposició: Els conflictes armats dibuixats. La pau dibuixada
Del 17 al 28 de març
A l'Ajuntament de Sant Celoni

Exposició itinerant, on a partir de dibuixos d'infants realitzats en contextos de conflictes armats, es convida a reflexionar sobre les conseqüències de la guerra i els desitjos de pau de la mainada.
Més informació: http://escolapau.uab.cat
Publicacions periòdiques:
Semàfor
En aquest núm . 251 destaquem la renúncia a la presidència egípcia de Hosni Mubarak, el clima de repressió i violència desencadenada per Muammar Gadafi a Líbia i la persistència de les mobilitzacions a Bahrein, Iemen i Algèria derivada dels fets a Tunísia i Egipte. [en castellà]

Llegir: http://escolapau.uab.cat
Butlletí Colòmbia
Núm. 276, del 29.01 al 24.02
Descàrrega: http://escolapau.uab.es
L'ECP als mitjans
No hi haurà tantes guerres al món
AraTV, 31 de gener
Entrevista a Vicenç Fisas, director de l'ECP, on reflexiona sobre els conflictes actuals. A més, l'expert parla de la revolta de Tunísia i de la pau a Euskadi.

Veure: http://www.ara.cat/
El conflicte pels xips dels mòbils
Ara, 17 de febrer
Per Josep Maria Royo Aspa

Sobre la vinculació entre l'explotació del coltan, les empreses multinacionals de telefonia mòbil i la guerra a l'est de la República Democràtica del Congo.

Llegir: http://escolapau.uab.es
En la RD Congo sólo se ha alcanzado una paz sui generis [a la RD del Congo només s'ha aconseguit una pau sui generis]
Pueblos. Revista de Información y Debate, gener.

Entrevista a Josep Maria Royo Aspa sobre la guerra a l'est de la República Democràtica del Congo. [en castellà]

Descàrrega: http://www.revistapueblos.org/
I a més...
Geneva Call
Elisabeth Decrey Warner, presidenta de Geneva Call, organització humanitària amb seu a Ginebra dedicada a comprometre els actors armats no-estatals al compliment de les normes del Dret Internacional Humanitari, ha visitat l'ECP a fi i efecte d'impulsar la col.laboració entre les dues organitzacions.
Sàhara Occidental
Un representant de l'ECP s'ha entrevistat, a Rabat, amb el president de la Comissió Consultiva per la Regionalització, encarregada de posar en marxa l'autonomia pel Sàhara Occidental. També ha mantingut una reunió amb l'ambaixada d'España al Marroc.
Butlletins anteriors
Com subscriure’s/Donar-se de baixa

ESCOLA DE CULTURA DE PAU, Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB
08193 Bellaterra, Espanya - Tel. (+34) 93 586 88 46 - Fax. (+34) 93 581 32 94 escolapau@uab.cat - escolapau.uab.cat

Amb el suport