Núm. 13 - dilluns 14 de desembre de 2009
 
 

PRESSUPOSTOS EN TEMPS DE RESTRICCIONS

 
   

A la darrera Junta de Facultat hem aprovat, amb un retard escandalós, el pressupost per a l’exercici, el 2009 quan ja l’havíem pràcticament acabat. És una circumstància per a la que hi ha explicacions de sobres, però que no volem que es torni a repetir, i pel 2010 treballarem amb un altre criteri i ens comprometem a tenir pressupost abans d’acabar el mes de febrer.
Sobre aquest 2009, s’ha de saber que, inversions a part –que han estat més de les previstes–, el pressupost de funcionament ha estat retallat en un 17% a causa de les dificultats generals i de les restriccions pressupostàries imposades pel govern. El fet de disposar d’ingressos atípics i d’un romanent important, a part d’una certa reducció de despeses, ens ha permès arribar al final d’any sense problemes. Per a 2010 però, amb el compromís que ja tenim del vicerectorat d’Economia que no hi haurà més retallades, treballarem per reajustar les partides i poder reorientar el pressupost cap a objectius precisos i utilitzar els recursos de manera més eficient.

Aprofito aquest butlletí, el darrer de 2009, per desitjar a tota la comunitat de la Facultat unes bones festes de Nadal i un any 2010 en el qual es recuperi el to polític i social desitjable per a una societat madura i amb grans ambicions i futur com la catalana.

Dr. Salvador Cardús i Ros, degà

   
  ÉS NOTÍCIA
   
  LA JUNTA DE FACULTAT: PRESSUPOST, CONSELL D’ESTUDIANTS I COMISSIÓ PER A LA IGUALTAT
 


El dimecres 9 de desembre es va dur a terme la darrera Junta de Facultat d’enguany. Va durar tres hores, i tot i això, es van haver d’ajornar alguns punts per a la propera.
El degà va exposar un llarg informe sobre assumptes generals de la UAB i de gestió. Després, es va aprovar la creació de la nova Comissió de facultat per la Igualtat, que en tres mesos haurà de proposar un pla d’organització i acció, tant en el terreny de la igualtat de gènere, com en qüestions de discriminació per discapacitats físiques i encara en temes de respecte a la diversitat d’idees i creences. També es va aprovar les bases del nou Reglament del Consell d’Estudiants que preveu l’existència de delegats de curs, al qual s’han de fer unes petites esmenes. Finalment, es va procedir a aprovar la liquidació del pressupost de 2008 i a l’aprovació dels del 2009.
Per evitar aquests endarreriments, es convocarà una nova Junta de Facultat entre gener i febrer de 2010 per aprovar uns pressupostos provisionals i unes línies d’actuació per a 2010.

 
  UN NOU SERVEI DEL BUTLLETÍ: “EXPRESSA’T!”
 


En aquest nou butlletí de la facultat, us hem volgut donar una sorpresa i així aprofitar per desitjar-vos un Bon Nadal. Es tracta d’un vídeo en el qual diferents estudiants de la facultat opinen sobre diversos temes relacionats amb la facultat, com poden ser la docència, la feina de l’Equip de Deganat, etc. Alhora volem donar-los les gràcies per oferir-se a ser entrevistats.

 
  PREMIAT UN GRUP DE RECERCA DE LA FACULTAT AMB UNA SUBVENCIÓ DEL CENTRE D’ESTUDIS D’OPINIÓ
 


El grup de recerca de la facultat GSADI (Grup de Sociologia Analítica i Disseny Institucional) ha resultat guanyador de la convocatòria 2009 del Centre d'Estudis d'Opinió de subvencions a equips de recerca per a un projecte d'investigació social aplicada. El títol del projecte guanyador és "Valors i actituds sobre justícia distributiva: prestacions socials i fiscalitat", i hi participen els investigadors de la Facultat José A. Noguera, F. J. Miguel Quesada, F. J. León Medina i D. Casassas.

 
  NOU NÚMERO DE LA REVISTA PAPERS DE SOCIOLOGIA
 
El número 94 de la revista acadèmica està centrat en les migracions i la cultura. Per subscriure’s a la revista podeu enviar un correu electrònic a sp@uab.es
   
 

LES ORGANITZACIONS D’ESTUDIANTS US CONVIDEN A LES SEVES XERRADES

 
 

L’Assemblea d’estudiants de la facultat, aquest dimecres ha muntat una xerrada i un debat sobre corrupció política centrada en el cas de Santa Coloma de Gramenet. Els membres de la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina seran els ponents de la xerrada.

Per altra banda, l'organització d’estudiants de la facultat Estudiants per a una Política Activa (EPA) conjuntament amb l’ADUAB (Associació pro-disminuïts de la UAB) també ha organitzat una xerrada i un debat. En aquest cas, sobre les desigualtats de gènere i la discapacitat. Hi intervindran un membre de l’ADUAB i un d’EPA, una responsable de l’Observatori d’Igualtat de la UAB, el coordinador de la nova Comissió d’Igualtat de la facultat que ha impulsat EPA, Francesc Serra, i la presidenta de l’associació Dones No Estàndard amb veu a Nacions Unides, Carme Riu.

El dimarts 15 a l’aula 2 a la 1 del migdia, l’AEP ha organitzat una xerrada titulada “Las apuestas del movimiento estudiantil por el derecho a la educación y la búsqueda de la paz en Colombia” amb Jhon Sajonero membre del Comitè executiu nacional DE l’ACEU-Asociación Colombiana de Estudiantes Universitarios. L’ACEU és una associació d’estudiants que té amenaçats a alguns dels seus dirigents estudiantils per part de paramilitars colombians.

  OBERTA LA PREINSCRIPCIÓ DEL PROGRAMA MÈNTOR
 
El Programa Mèntor, reconegut amb crèdits de lliure elecció, es tracta d’establir una relació amb un estudiant internacional, per tal de practicar idiomes i participar en trobades a l’estranger. La inscripció està oberta fins al febrer.
   
  XERRADA DEL QUIT SOBRE CAPITAL SOCIAL, COHESIÓ- INTEGRACIÓ I XARXES SOCIALS
 
El 18 de desembre de 9 a 14:15 h, a la Sala de Juntes de la Facultat d’Econòmiques i Empresarials, el Centre d’Estudis Sociològics de la vida quotidiana i el treball (QUIT), durà a terme aquesta jornada de debat amb la col·laboració del Departament de Sociologia d’aquesta facultat. Per confirmar l’assistència heu d’enviar un correu a Mireia.Bolibar@uab.cat
 
   
 

Si voleu opinar i aportar propostes per millorar el butlletí:   http://www.facebook.com/home.php#/profile.php?id=1317986979&ref=ts

Si ens voleu fer arribar alguna notícia que creieu interessant difondre a través del butlletí, envieu-nos-la a fcps.butlleti@uab.cat

Si us voleu donar de baixa envieu un missatge a fcps.butlleti@uab.cat

   
 
AGENDA
15/12/09 13:00 h Aula 2
Xerrada organitzada per l'AEP: "Las apuestas del movimiento estudiantil por el derecho a la educación y la búsqueda de la paz en Colombia", amb John Sajonero, membre del Comitè executiu nacional de l'ACEU-Asociación Colombiana de Estudiantes Universitarios.
 
16/12/09 12:00 h Aula 10
Xerrada organitzada per l'Assemblea de la Facultat: "Corrupció política. El cas de Gramenet"
 

16/12/09 12:00 h Aula 2
Xerrada organitzada per l'EPA i ADUAB sobre desigualtats de gènere i discapacitat.

 
18/12/09 9:00 h Sala de Juntes Facultat de Ciències Econòmiques
Jornada de debat organitzada pel QUIT
 

EL PERFIL

N'Anjo Valentí Moll es llicencià en Ciències Polítiques en la promoció de 1994.

Ha treballat com Assistent temporal a la Comissió Europea i Coordinador de l'Oficina Parlamentària Europea del PSC. Actualment treballa com a Tècnic a la Secretaria de Programes i Acció Sectorial del PSC.

 

En què consisteix la teva feina?
La coordinació tècnica de grups de treball especialitzats en diverses polítiques públiques per a l’elaboració de propostes i projectes, promoure el debat, i la realització d’activitats. Així com el desenvolupament de notes, consultes, i argumentaris sobre diferents àmbits de l’agenda política actual.

Com hi vas accedir?
Mitjançant les pràctiques professionals de la Facultat, realitzades a la Funció CIDOB, i l’experiència laboral a la Comissió Europea, em van donar el bagatge per poder accedir i desenvolupar les responsabilitats actuals.

Què en penses de la formació rebuda a la Facultat?
Si tens clara l’especialització que vols estudiar, la formació rebuda et serveix per destriar el gra de la palla, i focalitzar els teus coneixements en aquelles matèries i qüestions que més et poden interessar. El treball en equip i les tutories acaben per ajudar i definir el que has d’estudiar i aprendre. Però, per sobre de tot, valoro també el fet que la Facultat et dóna les eines i la manera d’exercir les teves pròpies capacitats per a formar-te no sols des del punt de vista professional, sinó pel teu propi desenvolupament personal.

Com valores la Facultat des de la pràctica professional?
Molt positiva. Tant des del punt de vista com estudiant en el moment que vaig desenvolupar les pràctiques, i posteriorment, perquè m’ha servit de pont entre els estudis i la meva ocupació.

Quin consell donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?
En concret, aprofitar l’oportunitat que s’ofereix des de la Facultat per realitzar les pràctiques professionals. I afegiria la necessitat de realitzar alguna estada en un altra universitat europea en el marc del programa ERASMUS.


Si voleu contactar amb l'Anjo Valentí podeu fer-ho a: avalenti@psc.cat
  ENLLAÇOS
   
  EL WEB D’INTERÈS DEL BUTLLETÍ De cara la nova presidència de la Unió Europea que ocuparà l’Estat espanyol, el Govern central a través del Secretari d’Estat a la UE, Diego López Garrido i la Secretaria de Comunicació, Nieves Goicochea, fa poc va presentar el seu web.
   
  www.uab.cat/politiques-sociologia
  Blog de l'equip de Deganat
  Directori de graduats
  Butlletins anteriors - Dipòsit Digital de Documents de la UAB
   
   
       
2009 Universitat Autònoma de Barcelona