Núm. 28 - 13 d'octubre de 2010
 
 
 
UN CURS DECISIU
 

No tan sols les properes eleccions de novembre seran decisives, com s’ha dit, per al futur del país sinó que també ho serà aquest curs 2010-2011 per al futur de la nostra facultat. A més d’iniciar el segon any dels graus, l’equip de deganat, les seves comissions i d’acord amb la Junta hauran de planificar amb molta cura la posada en marxa simultània dels dos darrers cursos dels graus, tercer i quart, l’any 2011-2012, segons recomana la universitat. Això ens obligarà a revisar a fons alguns dels problemes estructurals de la nostra organització –horaris, grups de matí i tarda, etc.- i, a més, fer-ho en un context de retallada pressupostària que pot arribar a ser més que notable i que hem d’evitar que sigui traumàtica.

La pràctica està demostrant que les exigències actuals ens permeten trobar una millor transparència i eficiència de la nostra organització, dels seus processos i resultats. En el proper butlletí espero poder donar xifres definitives sobre els excel·lents resultats de la implantació del primer curs de grau, que haurien de constituir el punt de partida per treballar, malgrat tot, amb una profunda confiança en el valor dels nostres esforços actuals.

Salvador Cardús i Ros, Degà

   
  ÉS NOTÍCIA
   
  ELECCIONS PER A LA REPRESENTACIÓ D'ESTUDIANTS A LA JUNTA DE FACULTAT I AL CONSELL D'ESTUDIANTS
 

La Facultat ha convocat eleccions per a la representació d’estudiants als seus òrgans de govern i assessors. Es tracta del 15 representants a la Junta de Facultat, i dels representants per cursos al Consell d’Estudiants. Es poden presentar candidatures fins al 14 d’octubre. La campanya electoral se celebrarà entre el 21 d’octubre i el 3 de novembre, i les eleccions seran el dijous 4 de novembre.

Us preguem la màxima implicació en aquestes eleccions, no tan sols de cada estudiant i de les respectives associacions, sinó també dels professors a l’hora de recordar-ne la importància a cadascuna de les seves classes. Podeu trobar més informació a la Gestió Acadèmica i al web de la Facultat.

   
  AJUTS PATRONAT CATALUNYA MÓN
 

El Patronat Catalunya Món va atorgar el passat juny tres dels seus ajuts per realitzar estudis internacionals durant l'any acadèmic 2010-2011 als llicenciats en Ciències Polítiques i de l'Administració de la nostra Facultat Sònia Andolz, Alba Mohedano i Marc Sabadí. Des del butlletí les nostres felicitacions a tots tres.
 
   
  CONSTITUCIÓ DE L'ASSOCIACIÓ D'ALUMNI
 

El passat dia 5 d'octubre va tenir lloc l'Assemblea fundacional de l'Associació Alumni, que va servir per aprovar els estatuts, el reglament i la primera Junta Directiva de l'Associació. Podeu contactar amb ells a alumnifcps@uab.cat o bé mitjançant el grup del Facebook: "Alumnes i antics alumnes Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia UAB".
 
  JA ESTÀ DISPONIBLE EL VIDEO DE L'ACTE DE GRADUACIÓ
 

Ja està disponible el vídeo corresponent a l'Acte de graduació de la promoció del curs 2006-2010, que es va celebrar el passat 19 de juny a la Sala Arnau de Vilanova de l'Hotel Campus. Podreu veure el moment del lliurament de diplomes, així com la representació d'un fragment de l'obra "Nixon-Frost" de Peter Morgan.

 
  CURS "PENSAR I CONSTRUIR LA PAU"
 

 

 

La Lliga dels Drets dels Pobles organitza un cicle de conferències amb el títol "Pensar i Construir la Pau", amb l'objectiu de donar a conèixer alguns dels pensadors i activistes per la pau que més impacte han tingut al llarg del segle XX. Entre els conferenciants estarà el professor de la Facultat, Arcadi Oliveres.

  CONGRESO NACIONAL DE SOCIOLOGÍA
 

 


Del 22 al 24 d'octubre es celebrarà a Almagro (Ciudad Real) el XV Congreso Nacional de Sociología, en aquesta ocasió el tema que centrarà les comunicacions serà el de les Construccions i Deconstruccions de la Societat.
 
  SEMINARI INTERNACIONAL "LA EDUCACIÓN PARA TODOS"
 
 

El Grup Interdisciplinari de Polítiques Educatives organitza els dies 21 a 22 d'octubre el seminari internacional La Educación para Todos en América Latina al CIDOB- Centre d'Estudis i Documentació Internacionals de Barcelona. Coordinat pel prof. Xavier Rambla, del Departament de Sociologia i la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la UAB, un equip d'especialistes de l'Organització d'Estats Iberoamericans, la UNESCO i set universitats d'Argentina, Brasil, Espanya, Països Baixos, Regne Unit i Uruguai hi discutirà els treballs d'una recerca sobre els plans educatius internacionals i sobre les desigualtats socials a diversos
països llatinoamericans.

El GIPE integra investigadors dels Dept. de Sociologia i de Pedagogia Social i Sistemàtica de la UAB, així com de l'àrea d'economia de la UB.
L'assistència al seminari és lliure, amb places limitades. Per a més informació consultar el programa.

 
  SEMINARI INTERNACIONAL "MIGRACIONES Y DIVERSIDAD RELIGIOSA"
  La Fundación "Manuel Giménez Abad" de Estudios Parlamentarios y del Estado Autonómico, en el seu programa d'activitats per l'any 2010 en col·laboració amb el Centro de Ciencias Humanas y Sociales (CSIC), ha coorganizat el Seminari Internacional: "Migraciones y diversidad religiosa", que se celebrarà el 28 i 29 d'octubre al Palacio de La Aljafería, sede de las Cortes de Aragón.

La inscripció és gratuïta, però cal fer-la anticipadament.El programa es pot consultar en el web de la Fundació.

   
   
  Si ens voleu fer arribar alguna notícia que creieu interessant difondre a través del butlletí, envieu-nos-la a fcps.butlleti@uab.cat
  Si voleu opinar i aportar propostes per millorar el butlletí:   http://www.facebook.com/home.php#/profile.php?id=1317986979&ref=ts
  Si us voleu donar de baixa envieu un missatge a fcps.butlleti@uab.cat
 
 
AGENDA

13/10/10-14/10/10, Sala d'Actes
"Repensar la participació en temps de crisi", XII Jornades Internacionals Participació. Organitza el Màster de Participació i Polítiques Locals. Consultar programa.

 
22/10/10, 12 h, Seminari D
"When Deliberation Divides: How People with Strong Views Respond to Political Disagreement", conferència a càrrec de la professora Magdalena Wojcieszak (IE University).
 

EL PERFIL

El Sergi Curbí Pujadó es llicencià en Sociologia en la promoció del curs 2005-2006.
Ha fet estudis de postgrau sobre immigració a la Universitat Pompeu Fabra. També ha treballat com a coordinador en una campanya de sensibilització, de tècnic en investigació de camp i ha participat en la redacció d'un Pla Local d'Habitatge. Actualment treballa com a tècnic del Grup Municipal d'Entesa per Sabadell.
 

En què consisteix la teva feina?
La meva feina consisteix en donar suport als regidors del Grup Municipal de l'Entesa per Sabadell, a l'Ajuntament de la ciutat. Aquesta funció implica diverses tasques, portar la seva agenda, mantenir contacte amb la premsa, enviar comunicats -també realitzar-ne algun de tan en tant-, portar al dia la documentació que es genera, etc. En definitiva, entre tasques administratives i de secretariat.

Com vas accedir-hi?
Vaig accedir a la feina després d'estar un temps treballant en una altra entitat de l'àmbit de la cooperació de Sabadell.

Com valores la formació rebuda a la Facultat?
En la meva opinió, la formació rebuda a la facultat és de caràcter general. És a dir, que et proporciona un seguit d'eines i de coneixements que després tu has de saber adaptar en cada feina. En el meu cas concret, m'han estat útils les tècniques qualitatives per a l'obtenció d'informació quan vaig estar treballant en un projecte de recerca i la vessant més estadística quan he estat col·laborant en la redacció d'una part d'un Pla Local d'Habitatge. Qui sap si en un futur hauré d'utilitzar-ne unes altres.

Com valores la Facultat des de la pràctica professional? Quines coses creus que es podrien millorar?
Jo personalment no vaig fer les pràctiques de la carrera sinó que vaig escollir l'opció de pràctiques en universitat estrangera (Programa Erasmus). Tot i això, penso que no acaba d'haver-hi una bona adequació entre el món laboral i la visió que ens plantejaven quan estava estudiant. Penso que -si això no ha canviat en aquests darrers anys- faltaria oferir una millor correlació entre la universitat i allò que després es troba l'alumne en el món laboral.

Quin consell donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?
Els hi recomanaria que gaudeixin de la carrera perquè és realment interessant, i t'ajuda a comprendre una mica més la societat que ens envolta en les seves diferents i variades facetes. Que aprofitin els que per a mi van ser uns dels millors anys de la meva vida. Per últim, que no s'atabalin per les sortides professionals. Ara per ara, tots els àmbits i sectors es veuen perjudicats per aquesta crisi capitalista endèmica. La meva experiència m'ha dit que si un s'ho proposa (i té una mica de sort) sempre s'acaba trobant alguna sortida. Per sort, els camps per recórrer de la sociologia són amples.

Si voleu contactar amb el Sergi Curbí podeu fer-ho a: sergi.curbi@gmail.com
 
ENLLAÇOS

EL WEB RECOMANAT

El nou curs ja s'ha engegat i amb ell, les nombroses activitats que ens proposen des de l'Edifici d'Estudiants. No et perdis cap de les estrenes cinematogràfiques, ni exposicions, podràs estar sempre al dia consultant el seu web.

 
   
 
   
       
2010 Universitat Autònoma de Barcelona