Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
DOGC núm. 5973 - 28/09/2011


[Sumari || Índex del sumari || Diaris Oficials disponibles || Inici ]


DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA

ORDRE JUS/238/2011, de 23 de setembre, per la qual es convoquen 14 beques de col·laboració per desenvolupar estudis i treballs relacionats amb els diferents àmbits d'actuació del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, i per dur a terme tasques d'assistència i suport a les activitats del centre. (Pàg. 49997)


ORDRE

JUS/238/2011, de 23 de setembre, per la qual es convoquen 14 beques de col·laboració per desenvolupar estudis i treballs relacionats amb els diferents àmbits d'actuació del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, i per dur a terme tasques d'assistència i suport a les activitats del centre.

Al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada li correspon, d'acord amb la Llei 18/1990, de 15 de novembre, de creació del Centre, modificada per la Llei 8/2000, de 19 de juny, l'organització d'activitats formatives especialitzades del personal al servei de l'Administració de Justícia, l'organització de programes que tendeixin a fomentar i facilitar l'accés dels juristes i dels llicenciats en dret de Catalunya a les carreres judicial i fiscal i a altres professions jurídiques i la promoció de la investigació i la difusió, mitjançant ajuts, dels àmbits relacionats amb la justícia i el dret.

Igualment, per al desenvolupament d'aquestes competències bàsiques és imprescindible un bon funcionament de la gestió pública i el suport documental que ofereix la biblioteca del Centre.

Vist que el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada vol facilitar la col·laboració d'estudiants universitaris en el desenvolupament d'aquestes funcions per tal que l'experiència que assoleixin enriqueixi la seva formació acadèmica i per permetre el coneixement pràctic de l'organització i de l'activitat de l'Administració pública a les persones que es troben en fase de formació tècnica i que s'incorporaran properament al món professional;

De conformitat amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, que regula el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat de Catalunya;

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Obrir convocatòria, en règim de concurrència competitiva, per adjudicar 14 beques de col·laboració per desenvolupar estudis i treballs relacionats amb els diferents àmbits d'actuació del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, i per dur a terme tasques d'assistència i suport a les activitats del centre, que es publiquen en l'annex 2, amb càrrec a la partida D/480000100/2150/0000 del pressupost de despeses del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada per a l'any 2012, per un import màxim de 107.030,42 euros.

Aquesta convocatòria té quatre modalitats: A) 7 beques de col·laboració en la formació en matèries pròpies del centre, B) 4 beques de col·laboració en les investigacions, C) 2 beques de col·laboració en gestió econòmica i administrativa i D) 1 beca de col·laboració en tasques de biblioteconomia i catalogació per a la biblioteca del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

L'atorgament de les beques resta condicionat al fet que en els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'exercici de l'any 2012 hi hagi crèdit suficient en l'aplicació pressupostària corresponent.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'òrgan que va dictar l'acte, en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 77 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per defensar els seus interessos

Article 2

Aprovar les bases que han de regir la col·laboració objecte de la convocatòria i el desenvolupament del concurs esmentat, les quals es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Barcelona, 23 de setembre de 2011

M. Pilar Fernández Bozal

Consellera de Justícia

Annex 1

Bases reguladores

—1 Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és concedir 14 beques de col·laboració per desenvolupar estudis i treballs relacionats amb els diferents àmbits d'actuació del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, i per dur a terme tasques d'assistència i suport a les activitats del centre, que es publiquen en l'annex 2.

—2 Finalitat

Les beques de col·laboració tenen per finalitat l'augment de la formació teoricopràctica i la preparació professional dels estudiants seleccionats mitjançant la realització de tasques de suport a les activitats de formació o d'investigació en matèries pròpies del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, sota la tutoria de la persona que es designi.

—3 Destinataris

Poden sol·licitar aquestes beques de col·laboració les persones que tinguin el perfil de ser adjudicataris d'algunes de les beques que es descriuen a l'annex 2 d'aquesta Ordre, i que tinguin el nivell de suficiència en llengua catalana (nivell C o equivalent).

—4 Durada i lloc de realització

El període de col·laboració s'iniciarà el 16 de gener de 2012 i finalitzarà el 21 de desembre de 2012, per bé que es disposarà d'un mes de descans no computable a efectes econòmics. La col·laboració consisteix en l'execució de les tasques assignades en les dependències del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, durant cinc hores diàries, en règim de matí i/o tarda en funció de les disponibilitats del Centre, de dilluns a divendres.

—5 Dotació econòmica

Cada beca té una dotació econòmica de 750 euros mensuals i es farà efectiva a mesos vençuts a excepció del mesos incomplerts que es pagaran prorratejadament a la col·laboració, i el mes de descans que no computa econòmicament. A aquests imports els serà d'aplicació de la retenció corresponent de l'IRPF.

—6 Drets i obligacions dels adjudicataris

6.1 Els adjudicataris de les beques tenen dret al seguiment personalitzat de la seva tasca mitjançant la tutoria que es designi, a rebre el certificat del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada relatiu a la col·laboració prestada i a gaudir individualment d'una pòlissa d'assegurança d'accident que subscriurà aquest organisme. Els riscos coberts seran els accidents derivats de la prestació de la seva col·laboració en les instal·lacions del Centre i els accidents in itinere.

6.2 Els adjudicataris estaran obligats a assistir a les activitats formatives organitzades pel Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada que s'assenyalin, a col·laborar en les tasques assignades, a elaborar i lliurar una memòria sobre les seves activitats i treballs específics que els siguin assignats i a cedir els drets d'explotació dels estudis efectuats al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

6.3 Els adjudicataris estaran obligats a complir les normes de funcionament normal de l'entitat, a seguir les instruccions donades pels seus tutors i altre personal del centre i a tractar amb respecte als usuaris i al personal del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

6.4 Els adjudicataris estaran obligats a desenvolupar la tasca assignada amb interès, participació activa, eficàcia i eficiència valorats pel seu tutor.

6.5 Els adjudicataris han de respectar la confidencialitat de les dades i dels expedients als quals tinguin accés en la realització de les tasques de col·laboració.

6.6 Els adjudicataris també estan obligats a facilitar tota la informació requerida per la Intervenció General de la Generalitat, la Sindicatura de Comptes o altres òrgans competents. Així mateix, estan obligats a complir el que estableix l'article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

—7 Sol·licituds i documentació

Per participar en aquesta convocatòria els aspirants han de presentar una sol·licitud adreçada a la direcció del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, que es podrà descarregar des del web www.gencat.cat/justicia/cejfe, sens perjudici de fer ús de la resta de mitjans establerts en la Llei 30/1992, de 26 de novembre, especificant obligatòriament la modalitat a la qual es presenten. Cal adjuntar-hi la documentació següent:

Currículum i fotocòpia del DNI.

Memòria, no superior a tres pàgines, on s'indiquin els motius que duen l'aspirant a sol·licitar l'adjudicació d'una beca de col·laboració i especificant obligatòriament la modalitat a la qual es presenten.

Fotocòpia compulsada de l'expedient acadèmic.

Documents acreditatius del coneixement de llengua catalana (nivell C o equivalent), i d'idiomes.

Declaració jurada de no trobar-se en cap dels supòsits de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i de complir l'especificat a l'article 14 de la mateixa Llei.

La presentació de la sol·licitud de l'ajut per part de la persona interessada comportarà l'autorització al CEJFE per obtenir els certificats o verificar les dades necessàries per a la tramitació de la beca a emetre per altres administracions o entitats públiques. Si la persona sol·licitant denega expressament l'autorització esmentada, mitjançant l'imprés de sol·licitud, caldrà que aporti el/s certificat/s corresponent/s.

Els Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada pot demanar als adjudicataris l'aportació de documents complementaris dels presentats amb la sol·licitud.

—8 Lloc i termini de presentació de les sol·licituds

Les sol·licituds es poden presentar al Registre del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (c. Ausiàs Marc, 40, 08010 Barcelona) o bé es poden trametre per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, del règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

El termini de presentació és d'un mes des de la publicació d'aquesta convocatòria en el DOGC.

—9 Incompatibilitat de la beca

Les beques de col·laboració són incompatibles amb el desenvolupament de qualsevol altre ajut o beca, tret de les que s'obtinguin per seguir els estudis principals.

—10 Selecció dels aspirants

Els aspirants són seleccionats per una comissió de selecció presidida pel director del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada o la persona en qui delegui, la cap de l'Àrea d'Estudis i Formació de l'Administració de Justícia, la cap d'Àrea d'Investigació i Formació Social Criminològica, la cap d'Àrea del Gestió Administrativa i Suport Tècnic, el coordinador de Programes de Formació general i Directiva i el responsable de Nous Programes Formatius del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada o les persones en les quals deleguin.

La comissió de selecció avaluarà els candidats en dues fases. Els candidats han de superar la puntuació mínima de la primera fase per accedir a la segona. D'altra banda, és necessari superar la puntuació mínima de cadascuna de les fases per obtenir la beca.

Els barems de puntuació de cadascuna de les fases són els següents:

Fase 1: coneixements acreditats.

Expedient acadèmic, fins a 50 punts.

Coneixement del català (per sobre de l'exigit en la convocatòria), fins a 5 punts.

Coneixements d'altres idiomes, fins a 15 punts.

Per superar la primera fase cal obtenir un mínim de 30 punts.

Fase 2: experiència i altres característiques, aptituds i habilitats.

Activitats laborals i altra experiència pràctica relacionada amb l'àmbit d'aquesta convocatòria, fins a 10 punts.

Coneixements informàtics que s'acreditaran mitjançant una prova específica, o certificat mitjà d'ACTIC, fins a 20 punts.

Entrevista personal, fins a 40 punts.

Per superar la segona fase cal obtenir una puntuació mínima de 40 punts.

—11 Resolució del concurs

La comissió de selecció, en vista de les sol·licituds presentades i dels mèrits al·legats, proposarà l'adjudicació de les beques de col·laboració en cadascuna de les quatre modalitats. El director del Centre emetrà la resolució d'adjudicació de les beques dins dels 30 dies hàbils a comptar de l'endemà de la finalització del termini de presentació de la documentació. Aquesta resolució es notificarà als interessats i es publicarà al DOGC. En la proposta i la resolució esmentades es podrà preveure la designació d'aspirants suplents.

La concessió d'aquestes beques i el desenvolupament de les tasques i treballs objecte d'aquestes, no donen lloc a cap mena de vinculació, ni laboral ni administrativa, entre la persona seleccionada i el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada. El compliment i finalització de les tasques i treballs objecte de les beques d'acord amb els termes establerts en aquestes bases, suposarà l'extinció a tots els efectes de la vinculació que, per raó de la concessió de les beques, els beneficiaris mantinguin amb l'ens concedent.

—12 Acceptació de la beca

12.1 Els aspirants seleccionats hauran de formalitzar l'acceptació de la beca en el termini de 15 dies naturals a comptar de la notificació de la resolució d'adjudicació mitjançant la signatura d'un document on s'han de comprometre a complir les condicions generals establertes en aquestes bases i també les específiques que s'incloguin en el document esmentat, així com les que s'estableixen en l'article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

12.2 En el cas que la persona sol·licitant no hagués autoritzat al CEJFE per verificar el fet d'estar al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social, haurà d'aportar els certificats acreditatius d'estar-ne al corrent.

—13 Pagament

El pagament de les beques concedides es durà a terme mensualment, amb la certificació prèvia dels tutors.

—14 Renúncia i revocació de la beca de col·laboració

14.1 L'incompliment de les obligacions dels becaris pot comportar la revocació i el reintegrament de la beca de col·laboració.

14.2 En els supòsits de no acceptació o renúncia, per causes justificades, d'una beca de col·laboració, el director podrà adjudicar-la en l'import que resti, dins l'ordre establert, a una de les persones que hagin estat designades com a suplents en la resolució de l'adjudicació. En el cas de renúncia, caldrà reintegrar l'import rebut per la beca, excepte si es justifica que el becari ha complert amb la finalitat per la qual se li va atorgar la beca.

—15 Recursos

La resolució de la concessió d'ajuts no exhaureix la via administrativa i contra aquesta es pot interposar recurs d'alçada davant la consellera de Justícia, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, d'acord amb el que disposen els articles 76 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Annex 2

Descripció de les beques

Codi: Formació.

Nivell d'estudis: estudiants de les universitats de Catalunya que estiguin cursant el darrer curs del graduat en criminologia, el darrer curs de les diplomatures, el segon cicle de les llicenciatures o que s'hagin llicenciat l'any de la convocatòria en psicologia de les organitzacions, pedagogia, psicopedagogia, sociologia, dret o qualsevol altra que sigui d'interès per a l'organització.

Nombre de beques: 7.

Codi: Investigació.

Nivell d'estudis: estudiants de les universitats de Catalunya que estiguin cursant el darrer curs del graduat en criminologia, el darrer curs de les diplomatures, el segon cicle de les llicenciatures o que s'hagin llicenciat l'any de la convocatòria en psicologia de les organitzacions, pedagogia, psicopedagogia, sociologia, dret o qualsevol altra que sigui d'interès per a l'organització. També hi tenen accés els estudiants de tercer i quart dels títols de grau i de màster o postgrau oficials dels àmbits de formació assenyalats anteriorment.

Nombre de beques: 4.

Codi: Gestió econòmica i administrativa.

Nivell d'estudis: estudiants de les universitats de Catalunya que estiguin cursant el darrer curs de la diplomatura en gestió i administració pública, el segon cicle de les llicenciatures o que s'hagin llicenciat l'any de la convocatòria en economia, ciències empresarials, ciències polítiques i de l'administració, dret, matemàtiques, protocol, cicles formatius superiors d'Administració o qualsevol altra que sigui d'interès per a l'organització.

Nombre de beques: 2.

Codi: Biblioteconomia i catalogació.

Nivell d'estudis: estudiants de les universitats de Catalunya que estiguin cursant el grau d'informació i documentació, la diplomatura de biblioteconomia i documentació o llicenciatura en documentació. També podran sol·licitar la beca els graduats, llicenciats i diplomats en alguna d'aquestes especialitats que hagin obtingut el grau, la diplomatura i/o llicenciatura en els dos anys anteriors a la data de la publicació de la convocatòria.

Nombre de beques: 1.

(11.262.021)