10 Clàssics

Ciència-ficció

Assaigs

Divulgació

 

 


Diuen que la ciència acostuma a estar lluny de les preferències dels lectors. Sigui perquè hom hi veu un escull o perquè resta al marge de les recomanacions literàries, la ciència sembla renyida amb la cultura. Malgrat això, tant per un cantó com per l'altre hi trobem tòpics fàcils de trencar si donem una ullada a la novel·la i a la divulgació científiques.

Des d'aquestes pàgines us convidem a llegir novel·les d'autors com Christopher Marlowe, Mary Shelley, Jules Verne o H. G. Wells ; a endinsar-vos en temes com la clonació, els enigmes matemàtics, la biodiversitat i la degradació del medi ambient, les aventures al voltant de la recerca de vacunes, les misèries i grandeses de la recerca, etc...

La selecció de lectures que hem preparat les podeu veure a l'expositor de la Biblioteca i s'han agrupat en quatre àmbits: novel·les clàssiques, temes de divulgació, assaigs sobre literatura i ciència i una tria de novel·les de ciència-ficció.

Per als més interessat en la relació entre ciència i literatura podeu ampliar el ventall de lectures consultant les entrades del Catàleg Literatura i ciència, Ciència en la literatura o Ciència-ficció. A més, també recomanem les webs Ciberdark, sobre literatura de ciència-ficció, i Jules Verne, de la Biblioteca d'Humanitats.

 

Juliol de 2005

:



juliol de 2005 - Biblioteca de Ciències i d'Enginyeries - Exposicions anteriors - Crèdits