A A A Contrast +/- Castellano   English
CERCA
Intranet Campus Virtual
 LA FACULTAT    ELS ESTUDIS    MOBILITAT I INTERCANVI    INFORMACIÓ ACADÈMICA    RECERCA  
 Inici  La facultat  Pla de seguretat 

La UAB ha desenvolupat un pla de prevenció i salut per a tots els integrants de la comunitat universitària amb l’objectiu de millorar-ne al màxim la seguretat i aconseguir un grau òptim en la prevenció dels riscos inherents a tota l’activitat laboral, docent i investigadora que s’hi duu a terme.


A continuació hi ha uns consells sobre seguretat i què cal fer en cas d'emergència, i informació sobre els serveis d'assistència a la salut dels que disposa la UAB.

 Consells de seguretat i actuació en cas d'urgència 
Serveis d'assitència de salut

Consells bàsics de seguretat

El telèfon de seguretat i emergències de la UAB és el 93 581 25 25 (si truqueu des d'un telèfon de la UAB només cal marcar 2525). Disponible les 24 hores i els 365 dies de l'any, quan hi truqueu el personal del Servei de Seguretat i Vigilància us localitzarà i prestarà l'ajuda necessària. Als camins situats entre la Vila universitària i l’estació de FGC-Bellaterra i el campus i l’estació de Renfe s’han instal·lat polsadors d’emergència utilitzables en cas de necessitat per comunicar directament amb el Servei de Seguretat i Vigilància.
El campus de Bellaterra disposa d’unes 100 ha d’espais agroforestals. Per raons de seguretat, i seguint la normativa legal de prevenció d’incendis forestals de Catalunya, està prohibit fer foc a l’exterior dels edificis. Tots els edificis disposen d’extintors i mànegues per apagar conats d’incendi. En cas que hi observeu desperfectes, aviseu la consergeria més propera. Igualment hi ha senyals d’evacuació que indiquen els recorreguts fins a la sortida de l’edifici més propera. 
Si observeu algun risc o situació perillosa, aviseu la consergeria més propera, el Servei de Seguretat i Vigilància (93 581 25 25) o el Servei de Prevenció i Medi Ambient  (SEPMA)  tel. 93 581 19 50, a/e: sepma@uab.cat 
Si heu patit un accident dins el campus i no heu acudit al Servei Assistencial de Salut, si us plau, comuniqueu-ho al SEPMA perquè es puguin aplicar mesures adequades per tal de reduir el risc. 
La circulació dins el campus és molt densa, per tant, no us detingueu ni aparqueu en zones de risc (àrees d’accés, entrades i sortides d’edificis, pas de vianants, rotondes, etc.). 

Què cal saber davant possibles emergències

Davant una possible emergència cal seguir unes determinades pautes de comportament. Una emergència pot suposar dues alternatives: l’evacuació de les persones a l’exterior o el confinament dels ocupants de l’edifici en un lloc preestablert i considerat segur.

Assabenteu-vos dels recorreguts d’evacuació i de les sortides d’emergència del vostre edifici. 
En cas d’evacuació o confinament, el professor que estigui fent classe és el responsable de conduir els seus estudiants fins al lloc exterior o interior segur. 
Un senyal acústic de tipus continu és l’ordre d’evacuació de l’edifici. Si el sentiu, seguiu les recomanacions per a cas d’evacuació que trobareu a la part interior de la carpeta que us han donat en el moment de la matriculació. També les teniu a l’Agenda de l’estudiant i penjades a molts llocs dels edificis. Llegiu-les amb deteniment. 
Si detecteu foc o fum, aviseu la consergeria més propera o utilitzeu un polsador d’alarma i procureu que no s’hi acosti ningú. En cas del polsador, trenqueu el plàstic i pitgeu-lo. Tots els polsadors d’alarma estan senyalitzats amb el pictograma corresponent. 
Hi ha dos tipus de portes d’emergència: amb sistema antipànic i d’obertura electrònica. En les primeres, cal fer pressió sobre la barra. Les segones disposen d’un polsador que cal pitjar per obrir-les. 
Tots els centres tenen exposades en diferents indrets les recomanacions següents: 
  Actuació en cas d’una emergència (pòster A2 amb pictogrames en colors).
  Actuació en cas d’evacuació (pòster A4 verd i blanc).
  Actuació immediata en cas d’una urgència (pòster A3 verd fosc, amb els noms i els telèfons de l’equip de primers auxilis).

 

Inici Mapa del Web Contactar Sobre el web
2015 Universitat Autònoma de Barcelona