Web of Science: 1 cites, Google Scholar: cites
Pensar la in/visibilitat. Papers de treball
Torras, Meri, 1968- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)

Títol variant: Pensar la in/visibilidad. Papeles de trabajo
Data: 2011
Resum: Aquest text recull uns papers de treball al voltant de la in/visibilitat, amb el propòsit de revisar una categoria que ha creuat la trajectòria d'existència lèsbica, gai, queer, així com la teorització i el pensament a propòsit d'aquestes subjectivitats (i de la seva pròpia subjecció). L'associació de la visibilitat amb l'existència ha constituit un axioma. No obstant, la visibilitat no és sempre necessàriament la millor manera de fer-se visible o, immediatament, la millor estratègia política per a l'afirmació de la nostra existència. En aquests papers de treball parteixo de la formulació d'unes hipòtesis/propostes de reflexió, per continuar dialogant amb el volum Manifiestos gays, lesbianos, queer. Testimonios de una lucha (1969-1994), editat per Rafael M. Mérida, i acabo amb un breu testimoni de l'escriptora catalana Maria Mercè Marçal.
Resum: Este texto parte de unos papeles de trabajo acerca de la in/visibilidad, con el propósito de revisar una categoría que ha cruzado la trayectoria de existencia lésbica, gay y queer, así como la teorización y el pensamiento a propósito de estas subjetividades (y de su propia sujeción). La asociación de la visibilidad con existencia ha constituido desde siempre un axioma. Sin embargo, la visibilidad no es necesariamente la mejor forma de hacerse visible o, inmediatamente, la mejor estrategia política para afirmar nuestra existencia. En estos papeles de trabajo parto de la formulación de unas hipótesis/propuestas de reflexión para continuación establecer un diálogo con el volumen Manifiestos gays, lesbianos, queer. Testimonios de una lucha (1969-1994), editado por Rafael M. Mérida, y finalizar con un breve testimonio de la escritora catalana Maria Mercè Marçal.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Visibilitat ; Invisibilitat ; Lesbiana ; Gai ; Queer ; Manifestos ; Visibilidad ; Invisibilidad ; Gay
Publicat a: Lectora : revista de dones i textualitat, Núm. 17 (2011) , p. 139-152, ISSN 2013-9470

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Lectora/article/view/247652
DOI: 10.2436/20.8020.01.27


14 p, 152.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Lectora
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2012-11-29, darrera modificació el 2021-12-11



   Favorit i Compartir