Videojocs per tractar trastorns mentals
Fernández-Aranda, Fernando (Hospital Universitari de Bellvitge)
Jiménez-Murcia, Susana (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge)
Granero, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)
Penelo Werner, Eva (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)

Título variante: Videojuegos para tratar trastornos mentales
Fecha: 2012
Resumen: Un videojoc, anomenat Island, dissenyat i desenvolupat per un equip multidisciplinari de clínics, enginyers i programadors, del que forma part l'Hospital Universitari de Bellvitge i en el qual hi col·laboren les professores Roser Granero i Eva Penelo de la UAB, sembla permetre a pacients amb malalties mentals adquirir noves estratègies per afrontar-se a les pròpies emocions negatives en situacions estressants de la vida quotidiana. Aquests pacients també senten que utilitzant aquest videojoc participen més activament en el seu procés de recuperació. Així, els videojocs apareixen amb un futur prometedor com a complement a tractaments tradicionals d'aquestes malalties.
Resumen: Un videojuego, llamado Island, diseñado y desarrollado por un equipo multidisciplinar de clínicos, ingenieros y programadores, del que forma parte el Hospital Universitario de Bellvitge y en el que colaboran las profesoras Rosario Granero y Eva Penelo de la UAB, parece permitir a pacientes con enfermedades mentales adquirir nuevas estrategias para afrontar las propias emociones negativas en situaciones estresantes de la vida cotidiana. Estos pacientes también sienten que utilizando este videojuego participan más activamente en su proceso de recuperación. Así, los videojuegos aparecen con un futuro prometedor como complemento a tratamientos tradicionales de estas enfermedades.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català i Castellà
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, octubre 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 441.6 KB

Español
3 p, 512.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2012-12-03, última modificación el 2023-01-23



   Favorit i Compartir