Google Scholar: cites
La integración hombre-máquina : lo concebible y lo realizable en la ciencia real y en la ciencia ficción
Kobal, Santiago (Universidad Argentina de la Empresa (UADE))

Títol variant: The human-machine integration : the feasible and the conceivable in real science and science fiction
Títol variant: La integració home-màquina : el concebible i el realitzable en la ciència real i en la ciència ficció
Data: 2012
Resum: L'arribada de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) va produir canvis d'ordre qualitatiu en el tecnològic realitzable i en el tecnològic concebible. Aquestes transformacions s'han expressat respectivament en canvis de registre material i conceptual en el nostre esperit d'època, una nova era en la història de la humanitat marcada per l'ús quotidià i natural de les noves tecnologies. Tant en el domini de la ciència real com en el de la ciència ficció, els discursos relatius a la integració home-màquina, que discorren sobre la fusió entre biologia i tecnologia, apunten a la idea central que les TIC donaran lloc, en un punt proper del seu desenvolupament, a una singularitat tecnològica, punt històric d'inflexió i canvi transcendental expressat en l'aparició d'androides i poshumans, figures artificials ontològicament idèntiques, i fins i tot superiors, als éssers originals en què s'inspiren.
Resum: La llegada de las Tecnologías de la Información y la Comunicación (TIC) produjo cambios de orden cualitativo en lo tecnológico realizable y en lo tecnológico concebible. Estas transformaciones se han expresado respectivamente en cambios de registro material y conceptual en nuestro espíritu de época, una nueva era en la historia de la humanidad signada por el uso cotidiano y natural de las nuevas tecnologías. Tanto en el dominio de la ciencia real como en el de la ciencia ficción, los discursos relativos a la integración hombre-máquina, que discurren acerca de la fusión entre biología y tecnología, apuntan a la idea central de que las TIC darán lugar, en un punto cercano de su desarrollo, a una singularidad tecnológica, punto histórico de inflexión y cambio trascendental expresado en la aparición de androides y posthumanos, figuras artificiales ontológicamente idénticas, e incluso superiores, a los seres originales en que se inspiran.
Resum: The arrival of the Information and Communication Technologies (ICT) produced a qualitative change in the technological feasible and technological conceivable realities. These transformations are expressed respectively in changes in the conceptual and material register of our time spirit, a new era in human history marked by the natural and everyday use of new technologies. Both in the field of real science and in that of science fiction, discourses on human-machine integration, which run about the merge between biology and technology, point to the central idea that ICT will generate, in the near future, a technological singularity, a historical turning point expressed in the appearance of androids and posthumans, artificial figures ontologically identical, or even superior to the original beings in which they are inspired.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Singularitat tecnològica ; Ciència ficció ; Integració home-màquina ; Tecnologia ; Androide ; Post-humà ; Singularidad tecnológica ; Ciencia ficción ; Integración hombre-máquina ; Tecnología ; Posthumano ; Technological singularity ; Science fiction ; Human-machine integration ; Technology ; Android ; Posthuman
Publicat a: Anàlisi : quaderns de comunicació i cultura, Núm. 46 (setembre 2012) , p. 19-34, ISSN 2340-5236

Adreça original: https://analisi.cat/article/view/n46-koval
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Analisi/article/view/261717
DOI: 10.7238/a.v0i46.1674


16 p, 444.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Anàlisi
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2012-12-04, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir