Sostenibilitat de l'ús de l'aigua en ecosistemes socials
Madrid, Cristina (Madrid López) (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Cabello, Violeta (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Giampietro, Mario (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)

Títol variant: Sostenibilidad del uso del agua en ecosistemas sociales
Data: 2013
Resum: Les polítiques de gestió de la sostenibilitat consideren a la societat, el medi ambient i l'economia com tres esferes separades que interaccionaven només en certs moments. Investigadors de l'ICTA-UAB proposen ara estudiar l'ús de l'aigua des de la perspectiva del Socioecosistema, en què aquestes tres esferes no es consideren separadament sinó com diferents nivells jeràrquics d'un mateix sistema: tot el que afecta a un nivell, afecta conseqüentment l'altre. D'aquesta manera, es pot gestionar millor els nivells de complexitat de cadascuna d'elles i es permet una gestió de l'aigua més eficaç socialment, ambiental i econòmica.
Resum: Las políticas de gestión de la sostenibilidad consideran a la sociedad, el medio ambiente y la economía como tres esferas separadas que interaccionaban sólo en ciertos momentos. Investigadores del ICTA-UAB proponen ahora estudiar el uso del agua desde la perspectiva del Socioecosistema, en el que estas tres esferas no se consideran separadamente sino como diferentes niveles jerárquicos de un mismo sistema: todo lo que afecta a un nivel, afecta consecuentemente al otro. De este modo, se puede manejar mejor los niveles de complejidad de cada una de ellas y se permite una gestión del agua más eficaz social, ambiental y económicamente.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, gener 2013, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 56.6 KB

Español
3 p, 135.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-02-04, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir