I tu, com vas aprendre a recollir mel?
Reyes-García, Victoria (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)

Títol variant: Y tú, ¿cómo aprendiste a recoger miel?
Títol variant: How did you learn to collect honey?
Data: 2013
Resum: Investigadors de l'ICTA-UAB han realitzat un estudi per entendre com les estratègies d'aprenentatge dins d'una societat canvien a través del cicle de vida de les persones. Aquesta recerca, que ha treballat com es transfereix el coneixement respecte la recol·lecció de mel en la comunitat tribal dels Jenu Kuruba, al sud de l'Índia, apunta, entre d'altres resultats, que l'aprenentatge principal es realitza abans dels 20 anys i que els nens aprenen dels pares quan són joves, però d'altres membres de la comunitat quan són més grans. Finalment, aquest treball mostra com per entendre com es dona el canvi cultural, és crucial entendre millor aquestes estratègies d'aprenentatge social en els diferents moments del cicle de vida dels membres de la comunitat.
Resum: Investigadores del ICTA-UAB han realizado un estudio para entender cómo las estrategias de aprendizaje dentro de una sociedad cambian a través del ciclo de vida de las personas. Esta investigación, que ha trabajado como se transfiere el conocimiento respecto a la recolección de miel en la comunidad tribal de los Jenu Kuruba, al sur de la India, apunta, entre otros resultados, que el aprendizaje principal se realiza antes de los 20 años y que los niños aprenden de los padres cuando son jóvenes, pero de otros miembros de la comunidad cuando son más grandes. Finalmente, este trabajo muestra cómo para entender el cambio cultural, es crucial entender mejor estas estrategias de aprendizaje social en los diferentes momentos del ciclo de vida de los miembros de la comunidad.
Resum: ICTA-UAB researchers have conducted a study to understand how learning strategies within a society change over the individual's life-cycle. This research has analyzed how honey collecting knowledge is transfered across generations in the Scheduled Tribe community of the Jenu Kuruba in south India. Among other results, we find that the most learning is done before age 20 and that children learn from their parents when they are young, but from other members of the community when they are older. Finally, this paper shows how to understand how cultural change occurs via these social learning strategies at different stages of the community members' of the life-cycles.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, febrer 2013, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 32.1 KB

Español
2 p, 91.5 KB

English
2 p, 88.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-03-05, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir