Quan la ciència no és neutral : el cas d'Odón de Buen (1863-1945)
Nieto-Galan, Agustí (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Història de la Ciència)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: Cuando la ciencia no es neutral : el caso de Odón de Buen (1863-1945)
Data: 2013
Resum: Un treball realitzat al Centre d'Història de la Ciència (CEHIC-UAB) ha analitzat com Odón de Buen, un conegut professor de la Universitat de Barcelona de finals del segle XIX i principis del XX, va utilitzar les ciències naturals per difondre entre les classes populars les seves idees republicanes i Darwinistes. Aquest cas s'emmarca en una tendència que analitza la ciència, no com una entitat autònoma i neutral, sinó com una sèrie de coneixements que sovint poden implicar una forta càrrega ideològica i anar lligats a un programa polític concret.
Resum: Un trabajo realizado en el Centro de Historia de la Ciencia (CEHIC-UAB) ha analizado cómo Odón de Buen, un conocido profesor de la Universidad de Barcelona de finales del siglo XIX y principios del XX, utilizó las ciencias naturales para difundir entre las clases populares sus ideas republicanas y Darwinistas. Este caso se enmarca en una tendencia que analiza la ciencia, no como una entidad autónoma y neutral, sino como una serie de conocimientos que a menudo pueden implicar una fuerte carga ideológica e ir ligados a un programa político concreto.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, març 2013, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 50.7 KB

Español
3 p, 113.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut d'Història de la Ciència (IHC)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-04-03, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir