Regulación de la expresión del microRNA miR-21 por la proteína ZAP-70 en células de leucemia linfática crónica
Carpio Segura, Cecilia del Carmen
López Hernández, Andrés
Crespo, Marta
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2013
Descripció: 25 p.
Resum: La leucemia linfática crónica (LLC) está asociada a factores biológicos como la expresión de la proteína ZAP-70 y la expresión aberrante del miR-21. OBJETIVOS: Determinar la expresión de miR-21 en líneas celulares B y en células primarias de LLC y su asociación con la expresión de ZAP-70 en la LLC. MATERIAL Y MÉTODOS: Análisis de la expresión de miR-21 en la línea celular transfectada con ZAP-70 y en células de LLC. RESULTADOS: Se observó mayor expresión de miR-21 en las células con ZAP-70 tras estimulación del BCR y una correlación positiva entre la expresión de miR-21 y la de ZAP-70.
Resum: La leucèmia linfàtica crònica (LLC) està associada a factors biològics com l'expressió de la proteïna ZAP-70 i l'expressió aberrant de miR-21. OBJECTIUS: Determinar l'expressió de miR-21 en les línees cel·lulars B i en les cèl·lules primàries de LLC i la seva associació amb l'expressió de ZAP-70 en la LLC. MATERIAL i MÈTODES: Anàlisi de l'expressió de miR-21 en la línia cel·lular transfectada amb ZAP-70 i en les cèl·lules de LLC. RESULTATS: S'observà una major expressió de miR-21 en les cèl·lules amb ZAP-70 després de l'estimulació del BCR i una correlació positiva entre l'expressió de miR-21 i ZAP-70.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Leucèmia limfàtica crònica



24.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2013-04-08, darrera modificació el 2023-02-22



   Favorit i Compartir