La presencia de la immigració com a exclusió social en els informatius de les televisions publiques europees
Velázquez García-Talavera, Teresa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació)

Data: 2002
Resum: Els moviments migratoris presents en la societat europea contemporània constitueixen una realitat en la qual cada vegada tenen major rellevància les polítiques socials, econòmiques i culturals dels països afectats pels fluxos migratoris del Sud cap al Nord. Aquesta realitat es troba present en les agendes temàtiques dels informatius de les televisions públiques. Les reflexions que oferim a continuació són el resultat de l'anàlisi portada a terme sobre disset televisions públiques europees de les quals, vuit pertanyen a diferents cadenes autonòmiques espanyoles. L'objecte de la investigació és l'exclusió social i la seva visualització en la televisió. Entre els aspectes considerats com a exclusió social s'inclou la immigració. La interpretació dels resultats obtinguts a partir de l'anàlisi de contingut aplicada a la mostra ens presenta el valor de jerarquia que els mitjans estudiats apliquen a aquest tema.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Article ; Versió publicada
Matèria: Immigració als mitjans de comunicació de massa ; Exclusió social ; Informatius de televisió
Publicat a: Quaderns del CAC, Núm. 12 (Gener-abril 2002) , p. 39-52, ISSN 2014-2242



14 p, 220.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Laboratori de Prospectiva i Recerca en Comunicació, Cultura i Cooperació (LAPREC)
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2013-04-23, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir