Els telescopis MAGIC obren una finestra inexplorada a la radiació còsmica
Doro, Michele (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Título variante: Los telescopios MAGIC abren una ventana inexplorada a la radiación cósmica
Título variante: The Magic Telescopes opened an unexplored window on the cosmic radiation
Fecha: 2013
Resumen: L'octubre de 2003, diversos representants de les institucions europees juntament amb un grup de científics van inaugurar el primer telescopi MAGIC. Aquest projecte va néixer d'una col·laboració entre alguns instituts europeus, majoritàriament espanyols, italians i alemanys. El projecte es va iniciar a partir de la voluntat dels científics d'utilitzar noves idees i solucions tecnològiques, el que va conduir a la construcció del telescopi de raigs gamma amb el llindar d'energia més baix i temps de reposicionament més ràpid del món, la qual cosa ha fet possible èxits científics molt importants. Investigadors de la UAB han participat en MAGIC des del seu inici.
Resumen: En octubre de 2003, varios representantes de las instituciones europeas y un grupo de científicos inauguró el primer telescopio MAGIC. Este proyecto nació de una colaboración de algunos institutos europeos, mayoritariamente españoles, italianos y alemanes. El proyecto se inició con la voluntad de los científicos de utilizar nuevas ideas y soluciones tecnológicas, lo que condujo a la construcción del telescopio de rayos gamma con el umbral más bajo de energía y tiempo más rápido de reposicionamiento del mundo que han hecho posible logros científicos muy importantes. Investigadores de la UAB han participado en MAGIC desde sus inicios.
Resumen: In October 2003, several representatives of European institutions and a group of scientists inaugurated the first MAGIC telescope. MAGIC was realized by a collaboration of few European institutes, mostly Spanish, Italian and German. It was built out of the will of the scientists to challenge the competitive experiments with new technological ideas and solutions, which ultimately lead to the construction of the telescope with the lowest energy threshold and fastest repositioning time of the world that made possible important scientific achievements. Researchers at the UAB have participated in MAGIC since its beginning.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, Castellà i Anglès
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, Abril 2013, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 55.4 KB

Español
3 p, 138.8 KB

English
3 p, 137.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2013-06-04, última modificación el 2022-02-13



   Favorit i Compartir