Anatomia de la dispersió urbana a Barcelona
Muñiz, Ivan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia Aplicada)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: Anatomía de la dispersión urbana en Barcelona
Data: 2013
Resum: La dispersió urbana és un greu problema econòmic i ambiental per les grans ciutats com Barcelona ja que encareix els serveis públics i augmenta el cost energètic. Malgrat diversos treballs anteriors ja havien tractat aquest tema, un estudi elaborat a la UAB l'aborda ara més profundament arribant a la conclusió que, en els últims anys, per una banda, la població s'ha dispersat i la densitat ha caigut però, per l'altra, Barcelona és ara una regió urbana més ben comunicada i estructurada del que ho era fa 20 anys.
Resum: La dispersión urbana es un grave problema económico y ambiental para las grandes ciudades como Barcelona ya que encarece los servicios públicos y aumenta el coste energético. A pesar de que varios trabajos anteriores habían tratado este tema, un estudio elaborado en la UAB lo aborda ahora más profundamente llegando a la conclusión de que, en los últimos años, por un lado, la población se ha dispersado y la densidad ha caído pero, por el otro, Barcelona es ahora una región urbana mejor comunicada y estructurada de lo que lo era hace 20 años.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2013, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 82.9 KB

Español
2 p, 99.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-06-04, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir