La política d'energies renovables a Espanya i el Regne Unit
Solorio Sandoval, Israel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: La política de energias renovables en España y el Reino Unido
Data: 2013
Resum: L'energia renovable aporta beneficis tant en termes de seguretat energètica com de desenvolupament sostenible. Per tant, la seva promoció s'ha convertit en un dels pilars de la nova política energètica de la Unió Europea (UE). Molt s'ha escrit fins ara sobre els esforços europeus per desenvolupar una política energètica sostenible, sobretot en el marc de la lluita contra el canvi climàtic. No obstant això, poc se sap sobre quant realment aquestes polítiques han influït a nivell nacional. Per tancar aquesta bretxa, aquesta tesi estudia l'impacte de la UE en les polítiques energètiques d'Espanya i el Regne Unit per mitjà de la política europea de promoció de les renovables. Així, els resultats obtinguts en aquest treball no només permeten conèixer quins són els canvis generats a nivell nacional com a resultat de les polítiques de la UE, sinó que també permeten observar quins són els factors domèstics que han obstaculitzat el desenvolupament de l'energia renovable en aquests països europeus.
Resum: La energía renovable aporta beneficios tanto en términos de seguridad energética como de desarrollo sostenible. Por tanto, su promoción se ha convertido en uno de los pilares de la nueva política energética de la Unión Europea (UE). Mucho se ha escrito hasta ahora sobre los esfuerzos europeos por desarrollar una política energética sostenible, sobre todo en el marco de la lucha contra el cambio climático. Sin embargo, poco se sabe sobre cuánto realmente estas políticas han influido a nivel nacional. Para cerrar esta brecha, esta tesis estudia el impacto de la UE en las políticas energéticas de España y el Reino Unido por medio de la política europea de promoción a las renovables. Así, los resultados obtenidos en este trabajo no sólo permiten conocer cuales son los cambios generados a nivel nacional como resultado de las políticas de la UE, sino que también permiten observar cuales son los factores domésticos que han obstaculizado el desarrollo de la energía renovable en estos países europeos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2013, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 51.7 KB

Español
3 p, 110.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-06-04, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir