La influença aviària en aus domèstics i salvatges
Bertran, Kateri (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: La influenza aviar en aves domésticas y salvajes
Data: 2013
Resum: Una tesi doctoral llegida al CReSA a la UAB ha estudiat el virus de la influença aviària, o grip aviària, en tres espècies d'aus autòctones que tant poden ser salvatges com domèstiques: la perdiu roja, la guatlla europea i el falcó sacre-grifó. Els resultats d'aquest treball mostren que totes tres espècies podrien representar papers importants en el cas que es produïssin brots de diferents tipus de soques. Així, el coneixement de la dinàmica de la infecció i la transmissió en aquestes aus és crucial per a una millor vigilància i gestió dels brots d'aquest virus a Catalunya.
Resum: Una tesis doctoral leída en el CReSA en la UAB ha estudiado el virus de la influenza aviar, o gripe aviar, en tres especies de aves autóctonas que se encuentran en el término medio entre aves salvajes y domésticas: la perdiz roja, la codorniz europea y el halcón gerifalte-sacre. Los resultados de este trabajo muestran que las tres especies podrían representar papeles importantes en el caso de que se dieran brotes de diferentes tipos de cepas. Así, el conocimiento de la dinámica de la infección en estas aves es crucial para una mejor vigilancia y gestión de los brotes de este virus en Cataluña.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2013, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 34.9 KB

Español
3 p, 108.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-07-04, darrera modificació el 2022-03-28



   Favorit i Compartir