L'ètica de l'enginyeria en el segle XXI
Basart i Muñoz, Josep M (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: La ética de la ingeniería en el siglo XXI
Títol variant: Engineering ethics in the twenty-first century
Data: 2013
Resum: Investigadors del Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions de la UAB i de la UOC han analitzat quina ha de ser l'ètica de l'enginyeria en el món actual, molt dependent de la tecnologia però, alhora, preocupat per la gran quantitat d'energia que utilitzem. Aquest treball conclou que l'ètica de l'enginyeria no ha de considerar només els enginyers, sinó que també ha d'incloure les necessitats, interessos, responsabilitats i compromisos de molts altres grups, institucions i individus de la societat.
Resum: Investigadores del Departamento de Ingeniería de la Información y de las Comunicaciones de la UAB y la UOC han analizado cuál debe ser la ética de la ingeniería en el mundo actual, muy dependiente de la tecnología pero al mismo tiempo preocupado por la gran cantidad de energía que utilizamos. Este trabajo concluye que la ética de la ingeniería no debe considerar sólo a los ingenieros, sino que también debe incluir las necesidades, intereses, responsabilidades y compromisos de muchos otros grupos, instituciones e individuos de la sociedad.
Resum: Researchers at the UAB's Department of Information and Communications Engineering and at the UOC have tried to answer the question: what should the ethics of engineering be in today's world, which is so dependent on technology but at the same time so concerned about the large amounts of energy we use? Their study concludes that the ethics of engineering should not take only engineers into account, but also the needs, interests, responsibilities and commitments of many other groups, institutions and individuals in society.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2013, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 44.8 KB

Español
2 p, 100.9 KB

English
2 p, 100.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-07-04, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir