Els residus són recursos amb Rafael Luque
Luque Álvarez de Sotomayor, Rafael (Universidad de Córdoba)
Carandell Baruzzi, Miquel (Universitat Autònoma de Barcelona)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: Los residuos son recursos con Rafael Luque
Data: 2013
Resum: El Departament de Química de la UAB ha organitzat recentment la tercera edició de les "Jornades Doctorals", en què es pretén interrelacionar la recerca doctoral que es porta a terme en aquest departament amb les iniciatives empresarials en el món de la química. En aquest marc, el Doctor Rafael Luque va impartir una conferència sobre la valorització dels residus. L'any 2012, Luque va ser considerat un dels 10 innovadors menors de 35 anys pel Massachusets Institute of Technology pel descobriment d'una nova família de materials anomenats Starbon. Actualment, és professor a la universitat de Còrdova i gestiona dues empreses relacionades amb aquests materials. En aquesta entrevista, Luque ens explica com les tecnologies que ha descobert permeten transformar els residus orgànics en materials amb valor econòmic i sobre la seva experiència com a emprenedor en el món de la ciència.
Resum: El Departamento de Química de la UAB ha organizado recientemente la tercera edición de las "Jornadas Doctorales", en las que se pretende interrelacionar la investigación doctoral que se lleva a cabo en este departamento con las iniciativas empresariales en el mundo de la química. En este marco, el Doctor Rafael Luque impartió una conferencia sobre la valorización de los residuos. En 2012, Luque fue considerado uno de los 10 innovadores menores de 35 años por el Massachusets Institute of Technology por el descubrimiento de una nueva familia de materiales llamados Starbon. Actualmente, es profesor en la universidad de Córdoba y gestiona dos empresas relacionadas con estos materiales. En esta entrevista, Luque nos explica cómo las tecnologías que ha descubierto permiten transformar los residuos orgánicos en materiales con valor económico y sobre su experiencia como emprendedor en el mundo de la ciencia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2013, p. 1-2 (Entrevistes) , ISSN 2014-6388



Català
2 p, 87.7 KB

Español
4 p, 159.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-07-04, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir