Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/110247
Mètodes de Processament d'Aliments II [103556]
Castillo Zambudio, Manuel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Data: 2013-14
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Resum: L'assignatura de tercer curs "Mètodes de Processament D'Aliments II" s'imparteix en el segon semestre del grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments de la UAB. L'objectiu formatiu general de l'assignatura és proporcionar a l'alumne les capacitats transversals i específiques dels aspectes teòrics de diferents processos tecnològics emprats habitualment a la indústria alimentària, amb la finalitat de conservar i transformar els aliments, sense entrar a detallar el processament d'aliments en concret, ja que aquest estudi es realitza, amb major grau d'aprofundiment, en les assignatures optatives de quart curs que es refereixen a les tecnologies de primeres matèries específiques. D'altra banda, l'ensenyament d'aquesta assignatura també es centrarà en els aspectes industrials dels processos, ja que altres matèries com "Fonaments de Processos" i "Operacions Bàsiques", ambdues impartides durant el segon curs, ja cobreixen àmpliament els coneixements bàsics relacionats amb aquests. Cal ressaltar que aquesta assignatura es una continuació del contingut teòric presentat en l'assignatura "Mètodes de Processament d'Aliments I" que s'imparteix durant el primer semestre del tercer curs i que els aspectes pràctics s'aborden en l'assignatura del segon semestre de tercer curs titulada "Pràctiques de Planta Pilot". Així, "Mètodes de Processament d'Aliments II" constitueix una assignatura integradora dels coneixements adquirits anteriorment, amb l'objectiu fonamental de completar aquests coneixements aprofundint en els aspectes teòrics de processos industrials. Els objectius específics de l'assignatura són: 1. Identificar les propietats dels aliments importants pel seu processat. 2. Conèixer i comprendre les operacions de processament d'aliments i identificar les operacions unitàries involucrades. 1 Mètodes de Processament d'Aliments II 2013 - 2014 2. involucrades. 3. Diferenciar la finalitat de les diferents operacions de processat. 4. Identificar, comprendre i descriure les instal·lacions i equips de processament i els seus principis de funcionament. 5. Comparar els processos de transformació i conservació i saber seleccionar el més adequat en cada situació. 6. Comparar, seleccionar, controlar i optimitzar les operacions de processat, independentment de la complexitat d'aquestes. 7. Conèixer l'efecte dels processos de transformació i conservació sobre la qualitat nutricional i organolèptica dels aliments. Aplicar els coneixements sobre el processament d'aliments per assegurar la qualitat i la seguretat dels productes de la forma més respectuosa possible amb el medi ambient.
Llengua: Català



7 p, 115.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2013-07-16, darrera modificació el 2016-06-25



   Favorit i Compartir