Modalidades contractuales : contratación indefinida vs. contratación temporal
Bravo López, Luz Divina
Fuste Miquela, Josep Maria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Data: 2013
Descripció: 41 pag.
Resum: En España existe un problema histórico de altas tasas de temporalidad y dualidad en el mercado de trabajo, debido a que los contratos más utilizados, en la práctica, son los temporales estructurales de obra y servicio determinado y eventual por circunstancias de la producción. Esto sucede aún cuando la normativa laboral establece mecanismos que dan preferencia a la contratación indefinida todo ello para favorecer la estabilidad en el empleo. A lo largo del periodo democrático la legislación laboral a estado sujeta a una diversidad de reformas, pero hasta la fecha, no han conseguido reducir el problema de la temporalidad ni tan siquiera equilibrar las tasas de contratación indefinida y temporal.
Resum: A Espanya existeix un problema històric d'altes taxes de temporalitat i dualitat al mercat de treball, a causa que els contractes més utilitzats, en la pràctica, són els temporals estructurals d'obra i servei determinat i eventual per circumstàncies de la producció. Això succeeix encara quan la normativa laboral estableix mecanismes que donen preferència a la contractació indefinida tot això per afavorir l'estabilitat en l'ocupació. Al llarg del període democràtic la legislació laboral a estat subjecta a una diversitat de reformes, però fins avui, no han aconseguit reduir el problema de la temporalitat ni tan sols equilibrar les taxes de contractació indefinida i temporal.
Resum: In Spain there is a historical problem of high rates of temporary and duality in the labor market, because most used contracts, in practice, are the structural temporary works and services and eventual certain production circumstances. This happens even when labor legislation establishes mechanisms that give preference to permanent hiring all to promote employment stability. During the democratic period labor law been subject to a variety of reforms, but to date, have failed to reduce the problem of temporality not even balance the rates permanent recruitment and temporary.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Relacions laborals [2500258]
Pla d'estudis: Grau en Relacions Laborals [806]
Document: Treball final de grau ; Text ; Treball final de grau ; Text
Matèria: Mercat de treball ; Espanya ; Treball temporal ; Contractes ; Política laboral ; Empleo ; Temporalidad ; Contratación indefinida ; Contratación temporal ; Ocupació ; Temporalitat ; Contractació indefinida ; Contractació temporal ; Employment ; Temporary ; Permanent recruitment ; Temporary recruitment ; Dret del Treball i de la Seguretat Social



41 p, 628.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Dret. TFG

 Registre creat el 2013-07-19, darrera modificació el 2023-07-27



   Favorit i Compartir