Google Scholar: cites
Factores que obstaculizan el cambio en profesores y directivos de liceos vulnerables en la región de la Araucanía (Chile)
Miranda Ossandón, Jorge (Universidad Católica de Temuco (Chile))

Títol variant: Factors que obstaculitzen el canvi en professors i directius d'instituts vulnerables a la regió de l'Araucanía (Xile)
Data: 2013
Resum: Las dinámicas de cambio e innovación tensionan al sistema educativo en general. Las variables contextuales agudizan dichas tensiones y demandan de los profesores competencias profesionales que les permitan avanzar en la mejora de los resultados de todos sus estudiantes. Al mismo tiempo, interpelan a la organización por la existencia de estructuras y procesos que permitan avanzar en su mejora y su eficacia internas, de manera que el cambio y la innovación respondan de manera cabal a un proceso que recoja las particularidades de la organización desde una dimensión social y cultural. El trabajo propuesto busca avanzar en la identificación de factores que, en contextos vulnerables, obstaculizan el cambio y la innovación.
Resum: Les dinàmiques de canvi i d'innovació tesen el sistema educatiu en general. Les variables contextuals aguditzen les tensions i demanen dels professors competències professionals que els permetin avançar cap a la millora dels resultats de tots els seus estudiants. D'altra banda, requereixen l'existència d'estructures i processos que permetin avançar en la millora i l'eficàcia internes de l'organització, de manera que el canvi i la innovació responguin com cal a un procés que en reculli les particularitats des d'una dimensió social i cultural. El treball proposat té per objectiu avançar cap a la identificació de factors que, en contextos vulnerables, obstaculitzen el canvi i la innovació.
Resum: The dynamics of change and innovation irritate the educational system in general. Contextual variables exacerbate these tensions and demand that teachers for professional skills that enable them to make progress in their students' incomes. Moreover, it is necessary to have structures and processes that allow improvement and internal efficiency of the organization so that change and innovation respond, correctly, one to one process that reflects the peculiarities of the organization from a social and cultural dimension. The work proposed aims to identify factors that, in vulnerable contexts, obstruct change and innovation.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Vulnerabilidad ; Cambio ; Innovación ; Obstaculizadores ; Vulnerabilitat ; Canvi ; Innovació ; Obstacles
Publicat a: Educar, Vol. 49, Núm. 2 (Juliol-Desembre 2013) , p. 183-206, ISSN 2014-8801

Adreça original: https://educar.uab.cat/article/view/v49-n2-miranda
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Educar/article/view/287079
DOI: 10.5565/rev/educar.416


24 p, 335.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Educar
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2013-09-03, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir