Una nova classe treballadora de serveis
García Nogueroles, Juan Miguel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: Una nueva clase trabajadora de servicios
Títol variant: A new working class of services
Data: 2013
Resum: Segons una tesi doctoral llegida al Departament de Sociologia de la UAB actualment està sorgint a l'estat espanyol una nova classe treballadora de serveis que substitueix la clàssica classe obrera industrial. Aquest treball planteja també les dificultats que aquest nou segment de la població, format per col·lectius diversos com joves, immigrants o persones sense formació, tindrà a l'hora d'iniciar un intent de demanda col·lectiva per millorar les seves condicions de treball.
Resum: Según una tesis doctoral leída en el Departamento de Sociología de la UAB actualmente está surgiendo en España una nueva clase trabajadora de servicios que sustituye la clásica clase obrera industrial. Este trabajo plantea también las dificultades que este nuevo segmento de la población, formado por distintos colectivos como jóvenes, inmigrantes o personas sin formación, tendrá al iniciar un intento de demanda colectiva para mejorar sus condiciones de trabajo.
Resum: According to a doctoral thesis defended at the Department of Sociology of the UAB, currently in Spain a new service-sector working class is emerging and replacing the traditional industrial working class. This study also raises the difficulties that this new segment of the population will have when attempting to initiate any joint action to improve their working conditions.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2013, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 49.1 KB

Español
3 p, 110.1 KB

English
2 p, 105.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-09-04, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir