Morfología léxica de los derivados en -ar en el dominio de los deportes y la informática
Pérez Santana, Mireia
Muñoz Armijo, Laura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2013
Descripció: 29 pag.
Resum: El presente trabajo está centrado en la descripción del léxico del área informática y deportiva obtenido mediante la derivación del sufijo -ar. Se realiza un estudio sincrónico de las dos esferas a partir de las características morfológicas y semánticas, su productividad y la relación con otros sufijos dentro de su familia léxica. La perspectiva teórica con la que abordan los objetivos anteriores es el modelo relacional cuyo principio básico es la asociación formal y semántica en los procesos de formación de palabras, conocido como la relación derivativa. Desde un punto de vista metodológico, para poder realizar este análisis lingüístico y relacional, se ha elaborado un corpus sistematizado en una base de datos procedente del "Diccionario de la Lengua española de la Real Academia" y del "Bobneo".
Resum: El present estudi està centrat en la descripció del lèxic de l'àrea de la informàtica i esportiva que s'ha obtingut a partir de la derivació del sufix -ar. Es realitza un estudi sincrònic de les dues esferes a partir de les característiques morfològiques i semàntiques, la seva productivitat i la relació amb altres sufixos dins de la seva família lèxica. La perspectiva teòrica amb la qual s'embarquen els objectius anteriors és el model relacional. El seu principi bàsic és l'associació formal i semàntica en els processos de formació de paraules, conegut com la relació derivativa. Des del punt de vista metodològic, per poder realitzar aquesta anàlisis lingüístic i relacional, s'ha elaborat un corpus sistematitzat en una base de dades procedent del "Diccionario de la lengua espanyola de la Real Acadèmia" i del "Bobneo".
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Estudis de Català i Espanyol [2501801]
Pla d'estudis: Grau en Estudis de Català i Espanyol [834]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Modelo relacional ; Sufijo -ar ; Informática y deportes ; Model relacional ; Sufix -ar ; Informàtica i esports



29 p, 681.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Filosofia i Lletres. TFG

 Registre creat el 2013-10-11, darrera modificació el 2022-02-02



   Favorit i Compartir