Estudi sobre la gestió coordinada dels aeroports de Catalunya
Alonso Rodríguez, Rubén
Ramos González, Juan José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2013
Descripció: 105 pag.
Resum: En aquest projecte s'exposa la possibilitat de dur a terme una gestió coordinada dels aeroports catalans de Girona-Costa Brava, Reus i Barcelona-El Prat prenent com a model les polítiques del gestor aeroportuari francès Aéroports de Paris als aeroports de l'Ile-de-France. D'aquesta manera es pretén capgirar la tendència deficitària actual dels aeroports de l'estat espanyol gestionats per AENA Aeropuertos. Altrament, amb el nou model de gestió es vol trobar una solució a la problemàtica de la congestió a l'aeroport principal que es preveu inevitable a mig termini degut a les previsions de creixement del trànsit aeri.
Resum: En este proyecto se expone la posibilidad de llevar a cabo una gestión coordinada de los aeropuertos catalanes de Girona-Costa Brava, Reus i Barcelona-El Prat tomando como modelo las políticas del gestor aeroportuario francés Aéroports de Paris en los aeropuertos de la Ile-de-France. De este modo se pretende dar una vuelta de tuerca a la tendencia deficitaria actual de los aeropuertos del estado español gestionados por AENA Aeropuertos. A su vez, con el nuevo modelo de gestión se pretende encontrar una solución a la problemática de la congestión en el aeropuerto principal que se prevé inevitable a medio plazo debido a las previsiones de crecimiento del tráfico aéreo.
Resum: In this project it is exposed the possibility of carrying out a coordinated management on the Catalan airports of Girona-Costa Brava, Reus and Barcelona-El Prat taking as reference the polices of the French airport manager Aéroports de Paris the airports of the Ile-de-France region. This way we intent to turn around the current trend deficit of the Spanish airports managed by AENA Aeropuertos. Otherwise, with the new management model it is wanted to find a solution to the problem of congestion at major airports expected to be inevitable in the medium term due to the expected growth of the air traffic.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Grau en Gestió Aeronàutica [2501233]
Pla d'estudis: Pla d' Estudis de Gestió Aeronàutica [829]
Document: Treball final de grau ; Text ; Treball final de grau ; Text
Matèria: Aeroports ; Direcció i administració ; Catalunya



105 p, 2.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2013-10-28, darrera modificació el 2024-01-27



   Favorit i Compartir