Mecanismes de control de la infecció tuberculosa latent a través de la teràpia amb la vacuna RUTI®
Gil Sánchez, Olga
Cardona, Pere-Joan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia
Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Institut de Recerca Hospital Universitari Germans Trias i Pujol

Publicació: [Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013
Descripció: 1 recurs electrònic (272 p.)
Resum: En el nostre grup, la Unitat de Tuberculosi Experimental, es va desenvolupar una vacuna terapèutica contra la ITBL (infecció tuberculosa latent) humana, anomenada RUTI. L'objectiu d'aquest treball va ser l'estudi del mecanisme d'acció de la RUTI®, l'avaluació de l'eficàcia terapèutica d'aquesta contra la ITBL, així com desenvolupar un model experimental que ens permetés demostrar la Hipòtesi Dinàmica de la ITBL i avaluar l'eficàcia i toxicitat de la vacuna. Per a l'assoliment d'aquest objectiu, en aquest projecte de Tesi Doctoral es va treballar amb diferents models experimentals d'ITBL com ratolins, cabres i porcs. Havent demostrat, en treballs anteriors, la seva eficàcia en models experimentals de volum petit com ratolins i cobais, en aquest treball es va treballar amb ratolins per tal d'entendre millor els mecanismes d'acció de la vacuna, en aquest model experimental d'ITBL. A més, es va plantejar provar la vacuna en models grans fisiològicament més semblants als humans. Així doncs, es va realitzar un estudi de camp amb cabres latentment infectades amb l'objectiu d'avaluar l'eficàcia i bioseguretat de la vacunació amb RUTI®. També es va treballar en el desenvolupament d'un model experimental d'ITBL en minipigs que ens ajudaria a estudiar la histopatologia de la ITBL humana i serviria d'eina d'estudi de diferents estratègies terapèutiques contra aquesta. En aquest model més humanitzat, es va assajar l'eficàcia i bioseguretat de la vacunació amb RUTI®, així com també es va estudiar la fisiologia bàsica de la ITBL.
Resum: A therapeutic vaccine against human LTBI (latent tuberculous infection) was developed in our research group called "Unitat de Tuberculosi Experimentall". The name of this therapeutic vaccine was RUTI ®. The aim of this work was to study the mechanism of action of RUTI® as well as the evaluation of its therapeutic effectiveness against LTBI. Another objective was to develop a new experimental model of LTBI that would allow us to prove the Dynamic Hypothesis of LTBI and assess the effectiveness and toxicity of the vaccine in it. To achieve these objectives, we did some experiments with different experimental models of LTBI: mice, goats and pigs. Its effectiveness in small volume experimental models as mice and guinea pigs had been demonstrated in previous studies but in this work we did some experiments in mice in order to better understand the mechanisms of action of the vaccine, in this experimental model. In addition, vaccine testing was carried out in large models physiologically more similar to humans. Thus, a field study was carried out in LTBI goats in order to evaluate the efficacy and biosecurity of the RUTI® vaccination. We also worked on the development of an experimental model in minipigs that would allow us to study the histopathology of human LTBI and would be helpful to test some therapeutic strategies against LTBI in the future. In this humanized experimental model, the efficacy and and biosecurity of the RUTI ® vaccination was evaluated, as well as the physiology of the LTBI.
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia, 2012
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Català
Document: Tesi doctoral
Matèria: Tuberculosi ; Vacunes antituberculoses

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10803/117443


272 p, 4.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2013-11-06, darrera modificació el 2022-05-07



   Favorit i Compartir