Anticolinesteràsics, Alzheimer i neuroinflamació
Carreras Castillo, Mònica
Clos, M. Victoria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Data: 2013
Descripció: 1 pag.
Resum: La malaltia d'Alzheimer (MA) és una malaltia neurodegenerativa que presenta unes característiques fisiopatològiques i clíniques típiques. És una patologia que va guanyant prevalença amb els anys degut a un augment de l'esperança de vida, ja que el major factor de risc és l'edat, i per l'absència de teràpies efectives. El tractament d'elecció són els inhibidors de l'acetilcolinesterasa (IAChE) però la seva administració només es dóna en pacients amb estadis avançats. D'altra banda, en els últims anys s'ha descobert que l'acetilcolina (Ach) té un paper important en la modulació de la inflamació tant a nivell sistèmic com a nivell de la neuroinflamació del parènquima cerebral dels pacients amb malaltia d'Alzheimer. Aquesta vessant antiinflamatòria de l'acetilcolina es coneix com via colinèrgica antiinflamatòria. Gràcies a aquesta acció, els anticolinesteràsics podrien passar de ser fàrmacs pal·liatius de la malaltia a ser fàrmacs modificadors d'aquesta, però es requeriria una administració més primerenca, per lo que també seria necessari un diagnòstic precoç dels casos d'Alzheimer, això es podria aconseguir gràcies a l'ajuda de biomarcadors específics.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Biomèdiques [2501230]
Pla d'estudis: Grau en Ciències Biomèdiques [832]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Alzheimer, Malaltia d' ; Anticolinesteràsics ; Neuroinflamació



1 p, 1.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Biociències. TFG

 Registre creat el 2013-11-27, darrera modificació el 2022-07-07



   Favorit i Compartir