Producció de biometà a partir de la co-digestió d'aigües residuals porcines i vitivinícoles
Salvat, J.
Biosca Vaqué, José Antonio, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Fecha: 2013
Descripción: 1 pag.
Resumen: One of the largest winery and cattle industry's environmental impacts is the one derived from the waste waters management. In this study, the problematic setting of residual waste waters produced in winery industry and swine industry is exposed, as well as the process, the microorganisms, the advantages and the limitations of co-digestion. A future application project of anaerobic co-digestion is proposed with an example focused on a catalane vineyard and a swine farm, with the purpose of reducing wastes, the main environmental impacts and the economic costs through both methane and electricity production.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Biologia Ambiental [2500251]
Plan de estudios: Grau en Biologia Ambiental [813]
Documento: Treball final de grau ; Text
Materia: Biogàs ; Aigües residuals ; Depuració ; Tractament anaeròbic ; Biometà ; Aigües residuals porcines ; Aigües residuals vitivinícoles



1 p, 693.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultat de Biociencias. TFG

 Registro creado el 2013-12-10, última modificación el 2022-05-07



   Favorit i Compartir