Edición crítica y anotación filológica del auto sacramental La Araucana, atribuido hasta la fecha a Lope de Vega, con una nueva propuesta autorial a nombre de Andrés de Claramonte
Faúndez Carreño, Rodrigo
Valdés, Ramón, (Valdés Gázquez), dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)
Zugasti, Miguel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Publicació: [Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013
Descripció: 1 recurs electrònic (238 p.)
Resum: La presente tesis doctoral, "Edición crítica y anotación folológica del auto sacramental La Araucana" es una edición crítica a partir del manuscrito del auto, con un estudio preliminar que a borda el problema de su atribución a Lope de Vega y presenta una nueva propuesta autorial para el nombre de Andrés de Claramonte. Fuera de presentar estas coincidencias, se propone un estudio y clasificación de los autos sacramentales de la primera mitad del Siglo de Oro, como un estudio literario a las diversas fuentes del auto La Araucana. Como marco de anotación filológica nuestra edición ofrece una variedad de notas al pie de página, de carácter histórico, lingüístico y literario. Las variantes de edición del texto se ofrecen al final de la transcripción del auto para el interés del especialista. También presentamos el auto en su edición facsimilar, con el objetivo de justificar nuestra fijación del manuscrito.
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola, 2013
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà
Document: Tesi doctoral
Matèria: Teatre religiós castellà ; Història i crítica
Obres: Ercilla y Zúñiga, Alonso de.. Araucana
ISBN: 9788449039652

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10803/124222


79 p, 11.7 MB

80 p, 11.4 MB

81 p, 10.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2014-01-15, darrera modificació el 2022-08-09



   Favorit i Compartir