Mediació social per a traductors i intèrprets [101457]
Arumí Ribas, Marta
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Data: 2013-14
Resum: La funció d'aquesta assignatura és introduir l'estudiant en els coneixements i les habilitats pràctiques necessaris per a gestionar la comunicació lingüística i cultural i intervenir en la mediació familiar i comunitària a l'àmbit social entre persones i col·lectius de diferents procedències, posant l'èmfasi en la pluralitat social i lingüística segons les relacions de gènere, ètnia i lloc d'origen. En acabar l'assignatura l'estudiant serà capaç de: Aplicar coneixements de las tècniques de mediació social i de resolució de conflictes per resoldre problemes de comunicació interlingüística i cultural. Demostrar que coneix les diferents comunitats lingüístiques i culturals d'Espanya i de Catalunya. Demostrar que coneix l'estructura social, especialment les desigualtats entre classes socials, gèneres i majories i minories ètniques. Demostrar que posseeix i comprèn coneixements sobre la mediació lingüística i social en institucions públiques com hospitals, centres educatius, jutjats, etc. Demostrar que coneix els principis metodològics que regeixen la mediació lingüística i social. Dominar els aspectes professionals de la mediació social. Demostrar que coneix els diferents agents socials que recorren a serveis de traducció i d'interpretació mediada. Demostrar haver assimilat els conceptes bàsics i les diferents fases del procés de la mediació. Demostrar haver adquirit les nocions bàsiques de coneixement dels àmbits de mediació familiar i de convivència ciutadana.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Traducció i Interpretació [2500249]
Document: Objecte d'aprenentatge



5 p, 110.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Arts i humanitats > MIRAS (Mediació i Interpretació: Recerca en l'Àmbit Social)
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2014-01-21, darrera modificació el 2023-02-22



   Favorit i Compartir