Estudio de las complicaciones infecciosas asociadas a la biopsia hepática en el trasplante hepático ortotópico
López Sánchez, Cristina
Len, Oscar
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2013
Descripció: 29 p.
Resum: Analizamos un total de 669 biopsias hepáticas (557 percutáneas y 92 transyugulares) realizadas en 286 pacientes receptores de trasplante hepático con la intención de identificar factores de riesgo para el desarrollo de complicaciones infecciosas en relación a la biopsia hepática. Identificamos un total de 25 complicaciones en 24 pacientes (incidencia global de 3,7%). De ellas, 14 correspondieron a complicaciones infecciosas (2,09%). El principal factor de riesgo en nuestra serie fue el hecho de que los pacientes se encontrasen hospitalizados en el momento del procedimiento, reflejo de la mayor gravedad de esta población. Dentro de la población nosocomial, obtuvimos diferencias estadísticamente significativas en relación a los niveles de albúmina, con un riesgo estimado 3,7 veces mayor de desarrollar una infección en aquellos pacientes con niveles inferiores a 2,4 mg/dL.
Resum: Vam analitzar un total de 669 biòpsies hepàtiques (557 percutànies i 92 transjugulars) realitzades en 286 pacients receptors de transplantament hepàtic amb la intenció de identificar factors de risc pel desenvolupament de complicacions infeccioses en relació a la biòpsia hepàtica. Vam identificar un total de 25 complicacions en 24 pacients (incidència global de 3,7%). D'aquestes, catorze van correspondre a complicacions infeccioses (2,09%). El principal factor de risc a la nostra sèrie va ser el fet de que els pacients estiguessin hospitalitzats en el moment del procediment, reflex d'una major gravetat d'aquesta població. Dins de la població nosocomial, vam obtenir diferències estadísticament significatives en relació als nivells d'albúmina, amb un risc estimat 3,7 vegades major de desenvolupar una infecció en aquells pacients que presentaven uns nivells inferiors a 2,4mg/dL.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Fetge ; Biòpsia ; Trasplantació



29 p, 225.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2014-01-24, darrera modificació el 2023-07-03



   Favorit i Compartir