Patentades unes fosfines per processos de Química Verda
Peral Crespo, Daniel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: Patentadas unas fosfinas por procesos de Química Verde
Data: 2013
Resum: Els catalitzadors són substàncies que augmenten la velocitat de les reaccions químiques en les quals participen i que són utilitzats en la majoria dels productes químics manufacturats. D'entre els més utilitzats es troben els que es basen en metalls de transició. La UAB ha patentat uns nous lligands fosfina sintetitzats en una tesi doctoral que permeten preparar un nou tipus de catalitzadors per processos de Química Verda. Aquests catalitzadors són solubles en aigua, la qual cosa permet la seva reutilització, i són més efectius que els descrits prèviament.
Resum: Los catalizadoresson sustancias que aumentan la velocidad de las reacciones químicas en las que participan y que son utilizados en la mayoría de los productos químicos manufacturados. De entre los más utilizados se encuentran los basados en metalesde transición. La UAB ha patentado unos nuevos ligandos fosfina sintetizados en una tesis doctoral que permiten preparar un nuevo tipo de catalizadores por procesos de Química Verde. Estos catalizadores son solubles en agua, lo cual permite su reutilización, y son más efectivos que los descritos previamente.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2013, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 55.8 KB

Español
4 p, 139.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-02-03, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir