Una proteïna, tres funcions
Ariño Carmona, Joaquín (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)

Títol variant: Una proteína, tres funciones
Títol variant: One Protein, Three Functions
Data: 2014
Resum: Ja fa gairebé tres dècades el descobriment de proteïnes que podien realitzar dues funcions diferents va suposar un punt de ruptura en la percepció clàssica de la biologia molecular, desafiant el concepte "una proteïna, una funció". Recentment, un equip internacional liderat per investigadors de la UAB ha trobat en un llevat un gen que codifica una proteïna que realitza tres funcions, diferents però importants per mantenir l'estabilitat genòmica i evitar la ruptura del DNA.
Resum: Hace ya casi tres décadas el descubrimiento de proteínas que podían realizar dos funciones diferentes supuso un punto de ruptura en la percepción clásica de la biología molecular, desafiando el concepto "una proteína, una función". Recientemente, un equipo internacional liderado por investigadores de la UAB ha encontrado en una levadura un gen que codifica una proteína que realiza tres funciones distintas, pero todas ellas importantes para mantener la estabilidad genómica y evitar la ruptura del DNA.
Resum: Almost three decades ago,the discovery of proteins that could perform two different functions was a breaking point in the perception of classical molecular biology, changelling the concept of "one protein, one function". Recently, an international team lead by researchers from the UAB found a yeast gene encoding a protein that performs three different functions, important for maintaining genomic stability and prevent DNA breakdown.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Gener 2014, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 91.6 KB

Español
3 p, 169.1 KB

English
3 p, 167.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-02-04, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir