Síndrome metabòlica i qualitat de vida en individus amb esquizofrènia
Obiols Llandrich, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut)

Títol variant: Síndrome metabólico y calidad de vida en individuos con esquizofrenia
Data: 2014
Resum: Un estudi sobre l'associació entre la síndrome metabòlica i la qualitat de vida relacionada amb la salut en individus amb esquizofrènia o trastorn esquizoafectiu revela la presència d'aquesta síndrome en un 36,8% dels pacients i la seva associació amb l'edat i la inactivitat laboral, entre d'altres factors. Els investigadors remarquen la importància de promocionar hàbits de vida saludables entre els malalts, així com la necessitat de col·laboració amb infermeria i atenció primària, per tal de minimitzar el risc metabòlic.
Resum: Un estudio sobre la asociación entre el síndrome metabólico y la calidad de vida relacionada con la salud en individuos con esquizofrenia o trastorno esquizoafectivo revela la presencia de este síndrome en un 36,8% de los pacientes y su asociación con la edad y la inactividad laboral, entre otros factores. Los investigadores remarcan la importancia de promocionar hábitos de vida saludables entre los malalts, así como la necesidad de colaboración con enfermería y atención primaria, a fin de minimizar el riesgo metabólico.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Gener 2014, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 26.7 KB

Español
2 p, 86.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-02-04, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir