La vulnerabilitat al canvi climàtic als Aiguamolls de l'Empordà
Fatorić, Sandra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Títol variant: La vulnerabilidad al cambio climático en los Aiguamolls de l'Empordà
Títol variant: Vulnerability to climate change in the Aiguamolls de l'Empordà
Data: 2014
Resum: Els Aiguamolls de l'Empordà són la segona zona humida més important de Catalunya, i van ser la primera àrea natural protegida a la Costa Brava. Un estudi participatiu sobre la vulnerabilitat i l'adaptació al canvi climàtic revela la preocupació de les persones entrevistades pels efectes derivats del canvi climàtic que més afecten l'àrea observada, com l'augment de la temperatura de l'aire, els canvis en les precipitacions i l'augment del nivell del mar. Així mateix, més de la meitat considera necessària l'adaptació al canvi climàtic.
Resum: Los Aiguamolls de l'Empordà son la segunda zona de humedales más importante de Cataluña, y fueron la primera área natural protegida en la Costa Brava. Un estudio participativo sobre la vulnerabilidad y la adaptación al cambio climático revela la preocupación de las personas entrevistadas por los efectos derivados del cambio climático que más afectan al área observada, como el aumento de la temperatura del aire, los cambios en las precipitaciones y el aumento del nivel del mar. Asimismo, más de la mitad considera necesaria la adaptación al cambio climático.
Resum: The Aiguamolls de l'Empordà area is the second largest wetland in Catalonia, and was the first to be declared a protected area in the Costa Brava. A participatory study on vulnerability and adaptation to climate change reveals the concern of the people interviewed for the effects of climate change on the observed area, such as increasing air temperatures, changes in precipitation and an increasing sea level. In addition, more than half of those interviewed consider adaptation to climate change necessary.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Gener 2014, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 88.7 KB

Español
3 p, 102.5 KB

English
3 p, 100.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-02-04, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir