Google Scholar: citations
El e-learning transforma la educación superior
Schneckenberg, Dirk (Universitat de Dortmund)

Date: 2004
Abstract: L'e-learning té un paper decisiu en el procés d'innovació de les universitats. El desenvolupament i la integració de tecnologies d'aprenentatge a l'educació superior s'ha accelerat per l'aliança entre els polítics de l'educació, els inversors en tecnologia i els gestors d'universitats. El concepte de l'e-learning inclou una varietat d'aspectes la combinació dels quals provoca un canvi organitzacional en el sector de l'educació superior. Aquests aspectes són, entre altres, el progrés tecnològic d'aplicacions d'e-learning, l'interès econòmic de les empreses i els actors involucrats, els diferents models econòmics i estratègies d'organització de l'e-learning, el rol canviant dels formadors i dels alumnes en entorns virtuals de formació, la importància de la pedagogia dels mitjans per al desenvolupament futur i una integració sostenible de l'e-learning en l'educació superior.
Abstract: E-learning plays a key role in the innovation process of universities. The development and integration of learning technologies into higher education has been pushed forward by an alliance of policy makers, technology investors and university management. The concept of e-learning includes a variety of aspects that in its combination cause a fundamental organisational change in the higher education sector. These aspects are amongst others the technologial progress of e-learning applications, the profit interests of the involved companies and actors, the different business models and organisation strategies for e-learning, the changing role of the teachers and the learners in virtual learning environments and last but not least the importance of media pedagogy for the future development and sustainable integration of e-learning into Higher Education.
Abstract: El e-learning tiene un papel decisivo en el proceso de innovación de las universidades. El desarrollo y la integración de tecnologías de aprendizaje en la educación superior se han acelerado por la alianza entre políticos de la educación, inversores en tecnología y gestores universitarios. El concepto del e-learning incluye una variedad de aspectos que en su combinación causan un cambio organizacional en el sector de la educación superior. Estos elementos son, entre otros, el progreso tecnológico de aplicaciones de e-learning, el interés económico de las empresas y los actores involucrados, los diferentes modelos económicos y estrategias de organización del e-learning, el rol cambiante de los formadores y de los alumnos en entornos virtuales de formación, la importancia de la pedagogía de los medios para el desarrollo futuro y una integración sostenible del e-learning en la educación superior.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Subject: E-learning ; Innovació en educació ; Integració de TIC ; Canvi organitzacional ; Entorn d'aprenentatge virtual ; Pedagogia dels mitjans ; Canvi de l'ensenyament a l'aprenentatge ; Aprenentatge actiu ; Educacion innovation ; ICT integration ; Organisational change ; Virtual learning environments ; Media pedagogy ; Shift from teaching to learning ; Active learning ; Innovación en educación ; Integración de TIC ; Cambio organizacional ; Entorno de aprendizaje virtual ; Pedagogía mediática ; Cambio de la enseñanza al aprendizaje ; Aprendizaje activo
Published in: Educar, N. 33 (2004) , p. 143-156, ISSN 2014-8801

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Educar/article/view/20793
Adreça original: https://educar.uab.cat/article/view/v33-schneckenberg
DOI: 10.5565/rev/educar.266


14 p, 452.1 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Educar
Articles > Research articles

 Record created 2006-03-13, last modified 2022-02-20



   Favorit i Compartir