Descoberts nous registres paleoclimàtics a la Conca de Tremp
Zarroca Bonet, Mario (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)

Títol variant: Descubiertos nuevos registros paleoclimáticos en la Conca de Tremp
Data: 2014
Resum: La Conca de Tremp posseeix un dels registres paleoclimàtics més complets i diversificats del Pleistocè mitjà i de l'Holocè de la regió pirenaica. Als ja coneguts, inclosos en sediments lacustres d'origen glaciar i càrstic i en dipòsits periglacials i toves calcàries, cal afegir les facetes triangulars de vessant, formes relictes que normalment apareixen en regions àrides i semiàrides. L'estudi d'aquestes estructures confirma que els cicles d'erosió i d'acumulació també depenen d'oscil·lacions climàtiques en regions humides.
Resum: La Conca de Tremp contiene uno de los registros paleoclimáticos más completos y diversificados del Pleistoceno medio y del Holoceno de la región pirenaica. A los ya conocidos, contenidos en sedimentos lacustres de origen glaciar y kárstico y en depósitos periglaciares y tobas, hay que añadir el hallazgo de facetas triangulares de ladera, formas relictas que normalmente aparecen en regiones áridas y semiáridas. El estudio de estas estructuras confirma que los ciclos de erosión y de acumulación también dependen de oscilaciones climáticas en regiones más húmedas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, febrer 2014, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 231.0 KB

Español
4 p, 274.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-03-04, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir