A tomb dels 400 anys del primer mapa imprès del territori de Catalunya : tres publicaciones recents sobre història de la cartografia
Alegre i Nadal, Pau (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Data: 2003
Resum: Tot coincidint amb el quart centenary del primer mapa imprès del territori de Catalunya, han aparegut tres obres que aporten noves idees sobre la historia de la cartografia de Catalunya. En aquest article se'n fa un comentari crític i unes apreciacions sobre els diversos models geogràfics del territorio de Catalunya que presenten els mapes impresos al llarg dels darrers quatre-cents anys.
Resum: Coincidiendo con el cuarto centenario de la impresión del primer mapa del territorio de Cataluña, han aparecido tres obras que aportan nuevas ideas sobre la historia de la cartografía de Cataluña. En este artículo se hace un comentario crítico de ellas, como también unas apreciaciones sobre los diversos modelos geográficos del territorio de Cataluña que presentan los mapas imprimidos a lo largo de los últimos 400 años.
Resum: Coinciding with the 400 anniversary of the first printed map of the Catalan territory, there have been published three new books about the history of the cartography of Catalonia. This article is a critical analysis of all those books and an evaluation of the different geographic models of the Catalan territory that appear in the printed maps of this territory over the last 400 years.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Geografia ; Cartografia ; Història ; Catalunya ; Cartography ; Catalonia
Publicat a: Treballs de la Societat Catalana de Geografia, Num. 55 (2003) , p. 221-239, ISSN 2014-0037

Adreça alternativa: http://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/article/view/37310


20 p, 5.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de divulgació
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2014-03-28, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir