Pagesos del post-socialisme a Transilvània
Torrens Arnal, Míriam (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Antropologia Social i Cultural)

Títol variant: Campesinos del post-socialismo en Transilvania
Data: 2014
Resum: Una tesi doctoral estudia una comunitat pagesa a Transilvània com a exemple d'una realitat dominant a l'Europa post-socialista rural, caracteritzada per un retorn a una economia de subsistència i desmonetaritzada que contradiu les expectatives generades durant la transició del socialisme al model neoliberal. Tot plegat es produeix en un context d'emigració massiva, d'inflació, i amb les conseqüències de la revolució verda i la globalització de l'agricultura. La tesi planteja la crítica teòrica a plantejaments neoliberals i al model de polítiques agràries i defensa la importància del context social i cultural local en l'estudi de l'eficiència econòmica i de les regulacions legals de la propietat.
Resum: Una tesis doctoral estudia una comunidad campesina en Transilvania como ejemplo de una realidad dominante en la Europa post-socialista rural, caracterizada por un retorno a una economía de subsistencia y desmonetarizada que contradice las expectativas generadas durante la transición del socialismo al modelo neoliberal. Todo ello se produce en un contexto de emigración masiva, de inflación, y con las consecuencias de la revolución verde y la globalización de la agricultura. La tesis plantea la crítica teórica a planteamientos neoliberales y al modelo de políticas agrarias y defiende la importancia del contexto social y cultural local en el estudio de la eficiencia económica y de las regulaciones legales de la propiedad.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 85.1 KB

Español
3 p, 167.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-04-30, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir