Google Scholar: cites
La Televisió local a Catalunya : gestació, naixement i transformacións (1976-2005)
Guimerà Orts, Josep Àngel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació)

Títol variant: Local television in Catalonia: gestation, birth, and transformation (1976-2005)
Data: 2007
Resum: Des del seu naixement al principi dels anys vuitanta, la televisió local (TVL) catalana ha patit una sèrie de canvis que l'han transformat profundament, de manera que el sector que afronta la implantació de la televisió digital terrestre (TDT) gairebé no té res a veure amb el fenomen pioner. La tesi La televisió local a Catalunya: gestació, naixement i transformacions (1976-2005) descriu i analitza la sèrie de canvis viscuts i esdevé la primera aproximació a l'evolució de la televisió local des que es comença a gestar a finals dels anys setanta fins a la implantació de la TDT, una tecnologia que n'està canviant, de nou, la fesomia. Aquest article exposa la justificació i els objectius d'aquesta tesi doctoral, com també el marc teòric des del qual es parteix per dur-la a terme. També en recull les principals aportacions, així com possibles línies de desenvolupament futur.
Resum: Local Catalan television has undergone a series of profound changes since its birth in the early 1980s and is at present facing the change to Terrestrial Digital Television (TDT). The result will have little semblance with the pioneer medium of the '80s. The doctoral thesis titled the same as this paper describes and analyses the trajectory of these changes and is the first to document the evolution of local television in Catalonia from its conception in the late 1970s to the development of TDT-a technology that is once again changing the features of Catalan local television. The present paper discusses the motivation for and objectives of the doctoral thesis as well as its underlying theoretical framework. The paper also includes an overview of the main references on the subject and possible lines of future development.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca
Matèria: Televisió local - Catalunya - Història
Publicat a: Comunicació (Barcelona), Núm. 23 (Desembre 2007) , p. 63-73, ISSN 2014-0444

DOI: 10.2436/20.3008.01.24


11 p, 85.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2014-05-16, darrera modificació el 2023-02-28



   Favorit i Compartir