Comentaris al voltant de la cultura alimentaria
Carrasco, Sílvia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Antropologia Social i Cultural)

Data: 1989
Resum: Les reflexions d'una antropòloga a l'entorn del fenomen alimentari són del tot necessàries en un dossier com aquest. En efecte, al marge del tipus e menjar, hi ha sempre un aspecte social i cultural que és el que, conscientment o inconscientment, a tots ens influeix a l'hora d'escollir els nostres àpats quotidians. Així doncs, amb la lectura d'aquest article veurem com n'és de diversa i variada la motivació cultural i, sobretot, com aquesta ha anat variant en el decurs de les darreres dècades, la qual cosa ha suposat per a les generacions que han viscut aquests canvis de mentalitat enfront del menjar, una veritable contradicció. Contradicció que motiva sovint una gran confusió, que posa en entredit hàbits i costums tradicionals que s'havien considerat com a gairebé immutables.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Dovella, Núm. 33 (1989) , p. 27-32, ISSN 0214-2430

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Dovella/article/view/20224


6 p, 2.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2014-05-30, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir