Influència de l'ètnia en el comportament farmacocinètic dels antibiòtics
Barrantes-González, Melisa (Hospital del Mar (Barcelona, Catalunya))
Grau, Santiago (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia)

Títol variant: Influencia de la etnia en el comportamiento farmacocinético de los antibióticos
Data: 2014
Resum: Un estudi retrospectiu realitzat a l'Hospital del Mar ha investigat la relació entre l'antibiòtic amikacina i l'ètnia dels pacients tractats amb ell entre gener de 2003 i desembre de 2010. Els resultats mostren una menor concentració en sang i una major eliminació del medicament en pacients magribins respecte d'altres pacients. Seria doncs recomanable monitoritzar les concentracions de l'antibiòtic en sang en pacients d'aquesta població per tal d'evitar el risc d'un tractament subòptim.
Resum: Un estudio retrospectivo realizado en el Hospital del Mar ha investigado la relación entre el antibiótico amikacina y la etnia de los pacientes tratados con él entre enero de 2003 y diciembre de 2010. Los resultados muestran una menor concentración en sangre y una mayor eliminación del medicamento en pacientes magrebíes respecto a otros pacientes. Sería pues recomendable monitorizar las concentraciones del antibiótico en sangre en pacientes de esta población con el fin de evitar el riesgo de un tratamiento subóptimo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 43.5 KB

Español
3 p, 113.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-06-02, darrera modificació el 2023-03-02



   Favorit i Compartir