Identificat un nou mecanisme pel qual un patogen genera resistència als antibiòtics
Barbé García, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Aranda Rodríguez, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Títol variant: Identificado un nuevo mecanismo por el cual un patógeno genera resistencia a los antibióticos
Data: 2014
Resum: Els pacients hospitalitzats, especialment els malalts crítics, són susceptibles a l'acció del microorganisme Acinetobacter baumannii, que pot provocar infeccions greus com septicèmia, pneumònia o meningitis i que té una gran capacitat de desenvolupar resistències a pràcticament tots els antibiòtics en ús clínic. Investigadors de la UAB conjuntament amb l'Hospital d'A Coruña i amb la col∙laboració d'una universitat australiana han descobert un nou mecanisme pel qual aquest patogen és capaç d'adquirir resistència als antibiòtics.
Resum: Los pacientes hospitalizados, especialmente los enfermos críticos, son susceptibles a la acción del microorganismo Acinetobacter baumannii, que puede provocar infecciones graves como septicemia, neumonía o meningitis y que tiene una gran capacidad de desarrollar resistencias a prácticamente todos los antibióticos en uso clínico. Investigadores de la UAB conjuntamente con el Hospital de A Coruña y con la colaboración de una universidad australiana han descubierto un nuevo mecanismo por el cual este patógeno es capaz de adquirir resistencia a los antibióticos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 49.5 KB

Español
3 p, 130.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-06-02, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir