Aplicaciones del ADN como prueba en la esfera del proceso civil
Torras Galán, Marta
Líbano Beristain, Arantza, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Privat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Data: 2014
Descripció: 49 pag.
Resum: Los objetivos de este trabajo son, en primer lugar, explicar la trascendencia de la prueba de ADN dentro de los procesos de filiación biológica y, en segundo lugar, analizar, mediante el estudio de la jurisprudencia, las problemáticas que presenta su realización. Para situar al lector, se explica la importancia de la filiación como estado civil, la evolución de su regulación y sus características más significativas. A continuación, se exponen tres problemas que surgen en la práctica jurisprudencial en relación a la realización de las pruebas de ADN: La valoración del dictamen pericial, la posible colisión con algunos preceptos constitucionales y la valoración de la negativa a someterse a dichas pruebas.
Resum: Els objetius d'aquest treball son, en primer lloc, explicar la transcendència de la prova d'ADN dins dels processos de filiació biològica i, en segon lloc, analitzar, mitjançant l'estudi de la jurisprudència, les problemàtiques que presenta la seva realització. Per situar al lector, s'explica la importància de la filiació com a estat civil, l'evolució de la seva regulació i les seves característiques més significatives. A continuació, s'exposen tres problemes que sorgeixen en la pràctica jurisprudencial en relació a la realització de les proves d'ADN: La valoració del dictamen pericial, la possible col·lisió amb alguns preceptes constitucionals i la valoració de la negativa a sotmetre's a aquestes proves.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Dret [2500786]
Pla d'estudis: Grau en Dret [949]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Dret processal ; Procediment civil ; ADN ; Filiación ; Filiació ; Derecho procesal



49 p, 364.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Dret. TFG

 Registre creat el 2014-07-31, darrera modificació el 2023-07-20



   Favorit i Compartir