Richard Owen i la concepció materialista de la ment
Balari, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana)

Títol variant: Richard Owen y la concepción materialista de la mente
Data: 2014
Resum: Richard Owen (1804-1892) va ser el primer a utilitzar les paraules 'dinosaure' i 'dentina' i el fundador del Museu d'Història Natural de Londres, però en canvi és recordat com un dels naturalistes que es va oposar a la teoria de la selecció natural de Charles Darwin, tot i que tenia un model evolutiu propi, la Hipòtesi Derivativa, que no atorgava un paper central als processos selectius. Aquest article explica un altre aspecte poc conegut del pensament d'Owen, que negava la dualitat ànima/cos i afirmava que la ment era el producte de forces físiques produïdes pel propi sistema nerviós.
Resum: Richard Owen (1804-1892) fue el primero en utilizar las palabras 'dinosaurio' y 'dentina' y el fundador del Museo de Historia Natural de Londres, pero en cambio es recordado como uno de los naturalistas que se opuso a la teoría de la selección natural de Charles Darwin, aunque tenía un modelo evolutivo propio, la Hipótesis Derivativa, que no otorgaba un papel central en los procesos selectivos. Este artículo explica otro aspecto poco conocido del pensamiento de Owen, que negaba la dualidad alma/cuerpo y afirmaba que la mente era el producto de fuerzas físicas producidas por el propio sistema nervioso.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 118.1 KB

Español
3 p, 279.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-09-04, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir