Bogeria, eugenèsia i estadística amb Theodore M. Porter
Gil-Farrero, Judit (Universitat Autònoma de Barcelona)

Títol variant: Locura, eugenesia y estadística con Theodore M. Porter
Títol variant: Madness, Eugenics and Statistics with Theodore M. Porter
Data: 2014
Resum: El Dr. Theodore M. Porter (University of California, Los Angeles) va impartir una xerrada titulada "Eugenic Madness: Asylums and the Data of Heredity" en el marc del cicle de col·loquis de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT) del curs 2013-2014, i amb la col·laboració del Centre d'Història de la Ciència (CEHIC-UAB). Porter és expert en la història de l'estadística i la quantificació en les ciències. En aquesta entrevista ens explica la relació entre els manicomis, les estadístiques de l'herència i l'eugenèsia; reflexiona sobre la divisió entre ciències naturals i ciències socials, i ofereix el seu punt de vista sobre la relació entre història, història de la ciència i filosofia de la ciència, així com entre ciència i política, entre d'altres temes.
Resum: El Dr. TheodoreM. Porter (University of California, Los Angeles) impartió una charla titulada "Eugenic Madness: Asylums and the Data of Heredity" en el marco del ciclo de coloquios de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT) del curso 2013-2014, y con la colaboración del Centre d'Història de la Ciència (CEHIC-UAB). Porter es experto en la historia de la estadística y la cuantificación en las ciencias. En esta entrevista nos explica la relación entre los manicomios, las estadísticas de la herencia y la eugenesia; reflexiona sobre la división entre ciencias naturales y ciencias sociales; y ofrece su punto de vista sobre la relación entre historia, historia de la ciencia y filosofía de la ciencia, así como entre ciencia y política, entre otros temas.
Resum: Dr. Theodore M. Porter (University of California, Los Angeles) gave a talk entitled "Eugenic Madness: Asylums and the Data of Heredity" within the colloquia series of the Catalan Society for the History of Science and Technology (SCHCT) for the 2013-2014 academic year, and in collaboration with the Centre for the History of Science (CEHIC-UAB).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2014 (Entrevistes) , ISSN 2014-6388



Català
3 p, 114.6 KB

Español
7 p, 192.3 KB

English
6 p, 172.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut d'Història de la Ciència (IHC)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-09-05, darrera modificació el 2022-06-13



   Favorit i Compartir